Pim Jansen
Pim Jansen Life 16 feb 2019

John McAfee: ‘Bitcoin is in 2020 een miljoen dollar waard’

Ondanks de teleurstellende prestaties van de bitcoin blijven er zelfbenoemde cryptodeskundigen die menen dat het herstel aanstaande is. De laatste in het rijtje optimisten is niemand minder dan John McAfee. Inderdaad, de man die bekend werd met zijn antivirus en antimalware-programma’s. Hij komt nu met een wel heel bizarre voorspelling: de bitcoin zal volgens hem tegen het einde van 2020 dik één miljoen dollar waard zijn.

McAfee is overtuigd van zijn eigen gelijk

De gewaagde uitspraak werd vorig week gedaan. John McAfee is zo overtuigd van zijn eigen gelijk dat hij er een weddenschap van maakt. Mocht de munt namelijk niet op dat niveau belanden, dan beloofd de voormalige softwarebaas dat hij zijn eigen geslachtsdeel zal opeten. Live op tv welteverstaan.

In 2017 gaf de Amerikaan een al even opzienbarende verklaring uit om zijn geloof in de cryptocurrency kracht bij te zetten. Destijds kwam hij met een vergelijkbare uitspraak door te stellen dat de bitcoin binnen drie jaar minstens 500.000 dollar waard zou zijn.

Eerdere voorspelling kwam ook uit

“Ik voorspelde dat de bitcoin munt aan het einde van 2020 een waarde zou hebben van 500.000 dollar. Toen gebruikte ik het model dat een waarde voorspelde van 5.000 dollar tegen het einde van 2017,” zei hij. McAfee zei destijds dat de munt veel grotere sprongen zou kunnen maken en daarom zijn mening moest herzien. “Ik zal nog steeds mijn lul opeten als het verkeerd is”, voegde hij eraan toe.

Bitcoin heeft sinds de lancering in 2009 een indrukwekkende koersstijging gekend. Zo klom de munt eind 2017 naar een ongekende hoogte van bijna 20.000 euro. Vervolgens daalde de munt in gestaag tempo naar een huidige waarde van circa 3.200 euro.

RT

Reageer op artikel:
John McAfee: ‘Bitcoin is in 2020 een miljoen dollar waard’
Sluiten