Deze Star Wars-acteur heeft zich gemeld als nieuwe James Bond

Daniel Craig hangt na volgend jaar zijn Walther PPK aan de wilgen, dus er moet een nieuwe James Bond komen. Vele namen worden genoemd door bookmakers, insiders en film experts. Maar je hebt ook gewoon acteurs die hun eigen naam in de hoed gooien. Zo ook John Boyega. De Star Wars-acteur heeft alleen wel één eis.

Tot een jaar of zes geleden hadden de meeste mensen nog geen enkel idee wie John Boyega was, maar na 2015 kon hij opeens niet meer gewoon over straat. De Britse acteur werd gecast als Finn voor de nieuwe Star Wars trilogie en was plotsklaps een wereldster. Deze serie is nu ten einde en dus is het tijd voor de volgende grote uitdaging: James Bond.

Star Wars-ster James Bond-rol

John Boyega wil Daniel Craig namelijk dolgraag opvolgen. In een interview met Dometi Pongo liet de Star Wars-acteur weten het wel te zien zitten om de nieuwe James Bond te worden. Hij kreeg deze vraag naar aanleiding van een ander interview. Hierin vroeg MTV News aan actrice Letitia Wright (Shuri uit Black Panther) wie in haar ogen in betere Bond zou zijn: John Boyega of haar Marvel-collega Daniel Kaluuya.

Volgens Letitia zijn beide heren interessante kandidaten, maar uiteindelijk gaat ze voor John Boyega. Vervolgens werd de Star Wars-acteur geconfronteerd met de opmerking van Letitia en begonnen zijn ogen te stralen. Boyega is ervan overtuigd dat hij de rol aankan, maar ook dat hij iets nieuws kan brengen. En dat doet hij niet alleen, want John wil ook meteen een regisseur aanwijzen: Steve McQueen.

We hebben het dan natuurlijk niet over de legendarische acteur, maar de regisseur. Hij is vooral bekend van de recent verschenen miniserie Small Axe waarin ook John Boyega en Letitia Wright een belangrijke rol spelen. Die samenwerking verliep blijkbaar goed, want de Star Wars-acteur wil nu met hem het James Bond avontuur aangaan: “Wij zouden echt iets anders kunnen laten zien. We zullen dat verfijnde in stand houden, want James Bond moet wel James Bond blijven. Maar we zouden er verder echt iets anders mee kunnen doen.”

Daniel Craig is al vervangen

Of John Boyega een kans maakt om James Bond te worden, is nog afwachten. De concurrentie is in ieder geval moordend. Maar hij mag nog hopen, want Bond-baas Barbara Broccoli heeft laten weten nog geen keuze te hebben gemaakt. Waarom ze deze keuze voorlopig ook nog even uitstelt, lees je hier. Overigens is de transitie al wel begonnen. In de No Time To Die is Daniel Craig nog wel James Bond, maar niet langer 007. Die titel wordt nu door deze persoon gedragen.

Reageer op artikel:
Deze Star Wars-acteur heeft zich gemeld als nieuwe James Bond
Sluiten