Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Life 26 jun 2020

Derksen loopt dit enorme bedrag mis als hij stopt met Veronica Inside

Johan Derksen noemt zichzelf „volledig ongeloofwaardig” als hij Veronica Inside blijft maken met Wilfred Genee. Datzelfde geldt voor René van der Gijp, zegt hij donderdag tegen het ANP.

De voetbalanalisten liggen overhoop met de presentator na de speciale racisme-uitzending die maandag werd gemaakt na een vermeend racistische grap van Derksen over Akwasi.

Derksen is duidelijk

„Van der Gijp en ik zouden volledig ongeloofwaardig zijn als we met Wilfred dit programma op deze manier blijven maken. We hebben dit principiële besluit genomen”, zegt Derksen, die vindt dat Genee VI heeft opgeblazen en het format heeft verknald.

De voetbalanalist vindt dat Genee hem maandag heeft laten vallen. „Als Wilfred mij een foto toont van Akwasi dan weet hij dat ik daar op reageer en dat vindt hij dan uitstekend. Later, in dat debat, neemt hij het me kwalijk dat ik dat heb gezegd. Dat is hypocriet, met zo iemand kan ik niet meer om de tafel zitten. Dan ben ik ongeloofwaardig. Het is het duurste principiële besluit dat ik ooit heb genomen, want ik gooi 600.000 euro weg.”

Veronica Inside houdt zich op Twitter intussen met heel andere dingen bezig.

Emoties

Na de uitzending van maandag zouden Derksen, Van der Gijp en Genee volgende week nog één laatste Veronica Inside opnemen voor de zomerstop. Die uitzending is op verzoek van Derksen en Van der Gijp geschrapt. Beiden gaven eerder deze week al aan teleurgesteld te zijn in Genee en niet meer met hem aan tafel te willen. „Van der Gijp en ik zouden toch niet naar de studio zijn gekomen. Dus dan heb je geen programma.”

Pittig gesprek met Derksen en de andere mannen

Woensdagavond sprak het VI-trio met Talpa-televisiedirecteur Marco Louwerens over de laatste uitzending van het seizoen. Louwerens noemde dat gesprek „pittig”, volgens Derksen verliep het hectisch. „We hebben onze grieven neergelegd, ook Wilfred. Het liep behoorlijk uit de hand, de emoties liepen hoog op, dus toen is er gezegd: laten we het even laten bezinken en over een paar weken nog een keer het gesprek aangaan. Ik zal niet zeggen dat Van der Gijp en ik nooit meer kunnen samenwerken met Wilfred, maar in de setting van Veronica Inside kan dat niet meer.

Van der Gijp wil donderdag niet reageren op de uitspraken van Derksen. „Hij laat het hierbij. Er is al genoeg gezegd”, laat hij weten via zijn manager. „Hij gaat lekker op vakantie.”

Twitter

Op Twitter is Wilfred een veelgebruikte hashtag. Veelal door twitteraars die hem vergelijken met allerlei soorten dieren, maar #Wilfred wordt ook nog voor een heel ander dier gebruikt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Derksen loopt dit enorme bedrag mis als hij stopt met Veronica Inside
Sluiten