Johan Cruijff-petitie gestart voor hogere rating in FIFA 20

Wie de drie beste voetballers van de vorige eeuw moet noemen, zegt in één adem Diego Maradona, Pelé en Johan Cruijff. Maar de makers van FIFA 20 lijken daar anders over te denken. Dus is er een petitie gestart voor een hogere rating voor onze nummer 14.

Koen Weijland, een voormalig E-Sporter van Ajax en presentator van verschillende FIFA-evenementen, is de petitie gestart. Pelé en Maradona hadden in FIFA 19 een rating van respectievelijk 98 en 97, terwijl Johan Cruijff ‘maar’ een rating van 94 had. Weijland wil dat hier in FIFA 2020 verandering in komt en hij heeft daarvoor een goed argument.

Johan Cruijff moet ook in FIFA 20 een legende zijn

“Johan Cruijff is de grootste Nederlandse sporter aller tijden. Hij was de grote man van Ajax bij in de gloriejaren, stond aan de basis van het totaalvoetbal en zorgde in zijn eentje voor een revolutie in de sport. Dan kan het niet zo zijn dat hij in FIFA 20 op gelijke hoogte wordt geplaatst met de Russische keeper Lev Yashin, de Braziliaan Ronaldinho en de Italiaan Paolo Maldini. We moeten opkomen voor zijn erfenis en ons niet laten sollen door de Canadese game-ontwikkelaars”, zegt hij in de Telegraaf.

@JohanCruyff wordt door velen gezien als de beste voetballer aller tijden. Drie Ballon D’Ors. Van Ajax en FC Barcelona maakte hij wereldploegen. Hij gaf Oranje kleur door zijn totaalvoetbal. Hoe kan in #FIFA19 (rating Cruyff is 94) het gat met Pelé (98) en Maradona (97) dan zo groot zijn!? Dat moet veranderen. Teken de petitie via de link in mijn bio om Cruyff de waardering te geven die hij verdient in #FIFA20! #Cruyff98

9,064 Likes, 369 Comments – Koen Weijland (@koenweijland) on Instagram: “@JohanCruyff wordt door velen gezien als de beste voetballer aller tijden. Drie Ballon D’Ors. Van…”

In FIFA 20 wordt de rating per specifieke kwaliteit bepaald op een schaal van 0 tot 100. Het gemiddelde daarvan bepaalt de algemene rating. Al een tijd lang zitten er naast de huidige voetballers ook een verschillende legends in het spel, die je in de spelmodus FIFA Ultimate Team (FUT) kunt toevoegen aan jouw selectie. Johan Cruijff zit sinds vorig jaar in het spel en Weijland vindt FIFA 20 het perfecte moment om de rating aan te passen. “Hoe langer je wacht, des te kleiner de kans is dat ontwikkelaar EA Sports de rating verandert.”

Teken hier de petitie ‘FIFA rating Cruyff 98’

Weijland heeft als doel 100.000 handtekeningen te verzamelen. “Al zou 90.000 natuurlijk ook een mooi getal zijn, zegt hij met een knipoog richting zijn beoogde rating voor Johan Cruijff in FIFA 20.” Teken de petitie hier. Je bent in dat geval niet de eerste, want ‘mister Ajax’ Sjaak Swart was je al voor. “Dat voetbalspelletje vind ik leuk, maar is voor mezelf niet te doen. Wel hoort Johan gewoon de beste speler te zijn. Hij is de beste voetballer ooit en ik zou het geweldig vinden als hij een rating van 98 in FIFA 20 krijgt”, aldus de 81 jarige Ajacied die nog steeds voetbalt.

⚽️🎮 Check hier waarom Juventus niet in FIFA 20 zit

Reageer op artikel:
Johan Cruijff-petitie gestart voor hogere rating in FIFA 20
Sluiten