Netflix ster Joe Exotic schrijft brief: ‘Ik ga dood, Trump laat me vrij’

Terwijl Tiger King Park in de handen van Carole Baskin belandt, zijn er ook updates rondom de Tiger King zelf. Oftewel, Joe Exotic, de ster van de gelijknamige Netflix Original docuserie.

Hij zit op dit moment een gevangenisstraf van 22 jaar uit. Niet alleen vanwege de dierenmishandeling die onder andere aan het licht kwam in de docuserie, maar ook voor het plannen van een moord op zijn aartsrivale. Carole Baskin dus.

Lees ook: Tiger King plottwist: Jeff Lowe doet boekje open over lijken en Carole Baskin

Tiger King ster schrijft brief

Zij heeft Joe Exotic onlangs na een lange juridische strijd eindelijk verslagen in de rechtbank. Dat zijn echter niet de grootste zorgen waarmee Exotic kampt. In een brief aan onder andere Donald Trump en Kim Kardashian beweert de reality ster namelijk dat hij waarschijnlijk niet meer lang te leven heeft.

De tijgerfanaat lijdt aan een immuunstoornis. Hij beweert in de gelekte brief dat hij al sinds januari geen bloedtransfusie meer heeft gehad, terwijl hij die wel nodig zou hebben om te blijven leven.

“Ik verlies gewicht, de pijn gaat niet weg, op deze manier ga ik binnen twee, drie maanden dood,” aldus de Tiger King. Joe Exotic smeekt Trump om hem gratie te geven. Ook roept hij Kim Kardashian op om voor zijn vrijheid te pleiten. Kardashian deed dat eerder als advocate voor andere gedetineerden.

Komt Trump in actie?

Het is niet de eerste keer dat Exotic aan de bel trekt bij Trump. Een maand geleden liet hij zijn team een document opstellen, met als doel om de president van de Verenigde Staten te overtuigen dat de voormalige dierenpark-eigenaar onschuldig is. Ook vroeg Donald Trump Jr. zich op Twitter af of een celstraf van 22 jaar niet te extreem is.

Tijdens een persconferentie van Trump haalde een aanwezige journalist de kwestie aan. De president antwoordde luchtig dat hij de show zelf nog niet had gezien, maar dat hij “wel in de zaak gaat duiken”. Sindsdien hebben we daar niks meer van gehoord. Een ding weten we in ieder geval wel: als we Joe Exotic moeten geloven, is er haast bij geboden.

Je kunt hier de complete brief lezen.

TMZ

Reageer op artikel:
Netflix ster Joe Exotic schrijft brief: ‘Ik ga dood, Trump laat me vrij’
Sluiten