Alrik de Jong
Alrik de Jong Rijk en Beroemd 22 nov 2024
Leestijd: 2 minuten

Dit is nu de rijkste Nederlander onder de 40 en zijn forse vermogen

Maak kennis met Job van der Voort, de rijkste Nederlander jonger dan 40 jaar oud. Hij is de oprichter van Remote, een bedrijf dat het voor andere bedrijven makkelijk maakt werknemers overal ter wereld aan te nemen, te betalen en te behagen.

Jarenlang werd de lijst met rijkste Nederlanders onder de 40 aangevoerd door Mollie-oprichter Adriaan Mol en Bird-oprichter Robert Vis. Ware het niet dat deze slimme ondernemers inmiddels 40 jaar oud zijn en niet meer mee mogen doen. Regels zijn regels.

Job van der Voort is de rijkste Nederlander onder de 40

Ooit wilde Job van der Voort journalist worden, lazen we al eens in Quote. Toch werd het een studie psychologie in plaats van journalistiek, maar de academische wereld bleek niet voor hem weggelegd. Of beter gezegd: het trok hem niet. “Heel hard werken voor weinig geld”, stelde de rijkste Nederlander onder de 40.

job van der voort is ceo van remote en de rijkste nederlander jonger dan 40
Job van der Voort (Afbeelding: ANP / Ramon van Flymen)

Met zo’n instelling kom je inderdaad al snel in de commerciële wereld terecht en zo werd hij een van de eerste medewerkers van GitLab, het in 2014 opgerichte softwarebedrijf van de 42-jarige miljardair Sid Sijbrandij. In 2019 richtte Job van der Voort Remote op, met Sijbrandij overigens als een van de grote investeerders.

Fors vermogen dankzij Remote

De timing kon niet beter, al was de oorzaak minder leuk. Het in 2019 opgerichte Remote, dat zich dus richt op het aannemen en betalen van remote werknemers wereldwijd, sloeg tijdens de pandemie enorm aan. Thuiswerken werd wereldwijd ineens de norm, en dat bleef het na de pandemie ook. Veel bedrijven kakten juist weer in na corona, Remote niet. Het bedrijf heeft nu een waarde van zo’n 3 miljard euro en het privévermogen van Job van der Voort ligt rond de 600 miljoen euro. In de onderstaande podcast vertelt de rijkste Nederlander onder de 40 zijn verhaal.

Daarbij deelt Job van der Voort nog een subtiele sneer uit naar de Nederlandse overheid. Hij zegt geen reden te zien om in Nederland een bedrijf te starten, ook niet als Nederlander. Het vestigingsklimaat is hier volgens hem niet goed genoeg. Hij vindt dat het makkelijker gemaakt moet worden om hier een start-up te starten.

Nederland profiteert niet van zijn talent

Hij mag dan in Nederland wonen, zijn bedrijf is formeel gevestigd in de Verenigde Staten. De belasting die hij betaalt, gaat dus naar de Amerikaanse staatskas. En mocht Remote de beurs op gaan, dan wordt het vermoedelijk Wall Street. Toch zonde. De rijkste Nederlander zonder leeftijdsgrenzen is overigens nog altijd Charlene de Carvalho-Heineken.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.