Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 25 okt 2019
Leestijd: 2 minuten

Joaquin Phoenix zegt dat een van de beste scènes uit Joker is verwijderd

Joker is een timepiece. Een film die record na record breekt. Een meesterwerk van hoofdrolspeler Joaquin Phoenix en regisseur Todd Phillips. En dan na te gaan dat één van de beste scènes de film niet eens heeft gehaald.

Eigenlijk was er maar één man negatief over Joaquin Phoenix als Joker en dat is Marvel-schrijver Dan Slott. Of dat afgunst is, mag je zelf beoordelen. Maar wellicht had hij er anders over gedacht als ‘een van de beste scènes’ de film wel gewoon had gehaald.

Joaquin Phoenix over deleted scenes

In een interview met Collider vertelt Joaquin Phoenix dat volgens hem één van de beste scènes Joker niet heeft gehaald. “Er zijn genoeg deleted scenes, maar deze komen niet als extra op de DVD. De film die bestaat is precies de film die we willen dat het is. Ik heb het gevoel dat het toevoegen van verwijderde scènes alleen maar verwarring veroorzaakt”, aldus de acteur die voor zijn rol zeker in aanmerking gaat komen voor een Oscar.

JOKER – Teaser Trailer – Now Playing In Theaters

Joker – Teaser Trailer – In Theaters October 4 https://www.joker.movie https://www.facebook.com/jokermovie https://twitter.com/jokermovie https://www.instagram.com/jokermovie/ Director Todd Phillips “Joker” centers around the iconic arch nemesis and is an original, standalone fictional story not seen before on the big screen. Phillips’ exploration of Arthur Fleck, who is indelibly portrayed by Joaquin Phoenix, is of a man struggling to find his way in Gotham’s fractured society.

Dit betekent natuurlijk ook dat sommige geniale scènes nooit het daglicht zullen zien. Een van die favoriete scènes waar Joaquin Phoenix het over heeft, is een scène met Joker en zijn voormalige collega Randall (Glenn Fleshler) in het trappenhuis van zijn appartement. “Dat is precies wat er zo cool is aan films, toch?”, zegt de acteur. “De film is een verzameling van scènes, die samen een verhaal vertellen. Zo kan het gebeuren dat geniale scènes de bioscoop niet halen. Het waren soms moeilijke keuzes, maar dat heeft de film juist zo soepel gemaakt.

De stijl van Joker

Naast het verhaal, de sfeer en de filmtechnieken blinkt de film ook uit in stijl. Eerder zochten we voor jou uit hoe je de stijl van Joaquin Phoenix als Joker shopt. Lees en bekijk hier meer.

? Check hier de review van de grootste én meest kritische fan op onze redactie

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Joaquin Phoenix zegt dat een van de beste scènes uit Joker is verwijderd
Sluiten