Eerste trailer van de nieuwe Joker film met Joaquin Phoenix maakt grote indruk

The Joker is zonder enige twijfel één van de bekendste bad-guys uit de comic book historie. Toch moet hij nagenoeg altijd het papier of witte doek delen met Batman. De twee zijn tenslotte onlosmakelijk met elkaar verbonden. Toch? Blijkbaar niet, want DC durft het aan om een film te maken die puur en alleen gaat over de gestoorde clown die Gotham in zijn greep houdt.

Dat er iets niet helemaal lekker zit in de bovenkamer van The Joker mag duidelijk zijn, maar hoe is dat zo gekomen? Zo gek word je niet geboren, dus er moet in zijn leven iets goed mis zijn gegaan. Wat dat precies is, gaan we zien in Joker. De nieuwe DC film die later dit jaar gaat verschijnen. Hierin kunnen we namelijk eindelijk gaan zien hoe een mislukte stand-upcomedian kan transformeren tot een psychopathische clown.

Het tragische verhaal van Arthur Fleck

De man die deze transformatie op overtuigende wijze moet gaan overbrengen, is niemand minder dan Joaquin Phoenix. Deze acteur uit Puerto Rico ken je natuurlijk nog van Gladiator of Her. Ook speelde hij Johnny Cash in Walk the Line. Nu mag hij dus ook Arthur Fleck en diens alter ego aan dat rijtje toevoegen. Zojuist verscheen de eerste trailer en die oogt in ieder geval zeer veelbelovend.

JOKER | Teaser Trailer | HD | NL/FR | 2019

Put on a happy face. #JokerMovie – in cinemas October 2. Warner Bros. Pictures’ “Joker” stars Oscar nominee Joaquin Phoenix in the title role, alongside Oscar winner Robert De Niro, and is directed, produced and co-written by Oscar nominee Todd Phillips.

De Joker-lach van Joaquin Phoenix

Zoals je hierboven kunt zien heeft Arthur Fleck het niet gemakkelijk. Hij wil de wereld laten lachen, maar daar heeft de wereld blijkbaar geen behoefte aan. Dit drijft hem letterlijk tot waanzin en hij ziet geen andere uitweg dan te accepteren dat de wereld verpest is. Zo verandert hij in de grootste crimineel van Gotham. De trailer geeft dat perfect weer en laat zien dat Joaquin Phoenix niet alleen fysiek, maar ook vocaal de juiste keuze is. Zijn Joker-lach zit er namelijk al goed in.

Joker verschijnt op 3 oktober in de bioscoop.

Vertigo

Reageer op artikel:
Eerste trailer van de nieuwe Joker film met Joaquin Phoenix maakt grote indruk
Sluiten