Angstaanjagend! Joaquin Phoenix als de Joker, maar nu mét make up

Het gaat nog wel even duren voordat Joker in de bioscoop draait, maar wij hebben al ongekend veel zin in deze film over de aartsrivaal van Batman. Onze enthousiasme voor de film werd vorige week al gevoed met de eerste foto’s en de eerste bewegende beelden van Joaquin Phoenix als The Joker. Nu zijn er opnieuw foto’s verschenen van de acteur, maar dan mét clowns make-up.

De film, die als het goed is in oktober 2019 in première gaat, draait om het verhaal achter The Joker. De letterlijk clowneske bad-guy die we kennen uit de Batman films is een bijzonder karakter en nu gaan we zien hoe hij zo gestoord is geworden. De film is namelijk een zogenaamde origin story. Wie is Arthur Fleck? En hoe groeide hij uit tot een gestoorde en iconische slechterik?

Joaquin Phoenix met make-up

Op die vragen gaan we het antwoord krijgen en Joaquin Phoenix is daarvoor de aangewezen man. De veelzijdige acteur heeft zoals je waarschijnlijk wel weet de hoofdrol te pakken. Toen we dat voor het eerst hoorden, waren we nogal sceptisch. Is hij wel de juiste man? Die twijfel is een stuk minder geworden na de onthulling van de eerste beelden. Vooral de foto’s met make-up, die onlangs verschenen, gaven ons vertrouwen in deze film een flinke boost.

Zoals je hierboven kunt zien gaan de filmmakers voor een meer traditionele look van The Joker. De door Jared Leto gespeeld hipster Joker uit Suicide Squad is dus verleden tijd. Gelukkig maar, want de klassieke Joker blijft toch onze favoriet. Geen gekke en overdreven uiterlijke veranderingen, maar gewoon een psychopaat in een gek pak met groen haar en clowns make-up. Zo hoort het.

Joker vs. The Dark Knight

Of het genoeg gaat zijn voor een goede film is natuurlijk nog niet te zeggen. Toch is dit in onze ogen weer een indicatie dat het wel goed gaat komen. De focus ligt echt op het klassieke karakter en dat is waar we allemaal op zitten te wachten. Dit kan dus maar zo de beste DC film worden sinds de The Dark Knight Trilogy.

GQ

Reageer op artikel:
Angstaanjagend! Joaquin Phoenix als de Joker, maar nu mét make up
Sluiten