Jimmy Fallon eert vriend Kobe Bryant met prachtig en emotioneel monoloog

Afgelopen zondag kwam er een einde aan het leven van één van de beste basketballers aller tijden. Vijfvoudig NBA-kampioen en tweevoudig Olympisch kampioen Kobe Bryant stortte neer in een helikopter en overleefde het ongeluk niet. Ook zijn dertienjarige dochtertje, die naast hem zat, kwam om het leven. Een enorme dreun voor familie en vrienden. Daartoe behoort ook Jimmy Fallon en zijn eerbetoon in de Tonight Show was prachtig en emotioneel.

Jimmy Fallon is zeker niet de enige die even een moment pakte om stil te staan bij het overlijden van Kobe Bryant. Toch was zijn eerbetoon net even wat mooier dan die van de andere talkshow hosts. Fallon en Bryant kenden elkaar namelijk al voor de successen begonnen. De twee leerden elkaar kennen toen Kobe als 17-jarige talent begon bij de Lakers en Fallon, op dat moment 21, zijn eerste stappen zette in de komedie wereld.

Jimmy Fallon en Kobe Bryant op zoek naar bier

Op een feestje waar ze beiden niemand kenden, liepen ze elkaar tegen het lijf. In zijn monoloog vertelt Fallon hoe dat ging en dat ze vervolgens samen een ‘beer run’ moesten maken. De rest is geschiedenis. Beide mannen groeiden uit tot grootheden binnen hun werkgebied, maar hielden altijd contact en spraken nog vaak over hun eerste ontmoeting. Hieronder vind je het mooie eerbetoon.

In 2015 was Kobe Bryant te gast bij Jimmy Fallon en hadden ze het ook over deze beer run:

De naam Kobe Bryant zal nooit uit de sportgeschiedenis verdwijnen. Van zijn eerste rake schot in de NBA tot zijn afscheidswedstrijd waarin hij zestig punten scoorde. Een overzicht van zijn imposante carrière in 24 foto’s vind je hier.

NBA-legende en Oscar-winnaar

Daarnaast zullen we niet alleen zijn prestaties op het veld onthouden, ook wat hij daarnaast achterlaat is vereeuwigd. Zo ook het gedicht dat Kobe Bryant schreef en vervolgens werd gebruikt ter inspiratie voor de Oscar-winnende shortfilm Dear Basketball. Deze prachtige ode aan de sport kun je hier lezen en bekijken.

Reageer op artikel:
Jimmy Fallon eert vriend Kobe Bryant met prachtig en emotioneel monoloog
Sluiten