Jim Carrey als Joe Biden in eerste trailer Saturday Night Live

Alec Baldwin heeft er als Donald Trump twee opponenten bij. Jim Carrey gaat de democratische presidentskandidaat Joe Biden spelen, Maya Rudolph zijn running mate Kamala Harris. De eerste teaser-trailer van Saturday Night Live geeft de kijker een ‘first look’.

Toen Alec Baldwin zo’n vier jaar geleden Donald Trump imiteerde, werd dat een behoorlijke hit. Jarenlang kwam hij in de Saturday Night Live opdraven als de Amerikaanse president, maar daar is hij nu klaar mee. Toegegeven: het was ook wel weer eens tijd voor wat nieuws. Daar komt bij dat de huidige president van Amerika zulke vreemde dingen doet, dat iedere persiflage daarbij in het niet valt.

Trailer: Jim Carrey transformeert tot Joe Biden

Maar er blijft een reden om naar Saturday Night Live te kijken. Misschien wordt het er zelfs wel beter op. Jim Carrey kruipt in de rol van Joe Biden en dat belooft een reeks absurdistische persiflages.

Maya Randolph, dochter van soulzangeres Minnie Riperton en muziekproducent Richard Rudolph, is de rechterhand van Jim Carrey in de sketches. Zij speelt Kamala Harris, de running mate van de democratische presidentskandidaat Joe Biden. Van 2000 tot 2007 maakte ze ook deel uit van de vaste cast van het televisieprogramma.

Saturday Night Live is terug

Seizoen 46 staat in de eerste weken in het teken staan van de Amerikaanse presidentverkiezingen. “Jim Carrey geeft het personage Joe Biden ongetwijfeld energie en kracht. Ik denk dat het ook erg grappig wordtā€, aldus showrunner Lorne Michaels in een statement. De eerste aflevering van Saturday Night Live wordt zaterdag 3 oktober uitgezonden.

Jim Carrey is overigens een fel uitgesproken tegenstander van de zittende president Donald Trump. Dat maakt hij op veel manieren duidelijk, maar het opvallendst zijn de schilderijen die de acteur maakt. De opponent van Joe Biden moet het daarbij vaak ontgelden. Bekijk hier het overzicht van al die schilderijen.

šŸ˜‚ Check ook: Borat is terug! Aanstootgevende trailer en releasedatum onthuld

Reageer op artikel:
Jim Carrey als Joe Biden in eerste trailer Saturday Night Live
Sluiten