Media 16 apr 2018 Thomas Aalderink

Jim Carrey is terug, maar compleet anders dan je gewend bent

Jim Carrey is een briljant acteur die we vooral kennen van zijn absurdistische en vaak hilarische rol. Ace Ventura, Bruce Almighty, Dumb and Dumber, Anchorman en ga zo maar door. Wil je lachen? Dan is Jim Carrey de man die je zoekt. Althans, dat was altijd zo. De acteur is in echte leven niet zo vrolijk als iedereen denkt en die kant van hem gaan we nu zien op het witte doek.

Het is inmiddels vier jaar geleden dat we Jim Carrey als hoofdrolspeler op het witte doek zagen en zijn terugkeer is niet wat je er van zou verwachten. De man die balanceert op het randje tussen gek en geniaal maakt zijn rentree niet als grappenmaker, maar als gekwelde politieagent. Dit gaat hij doen in de thriller/drama film: Dark Crimes.

Jim Carrey’s trieste mededeling: “Het betekent allemaal niets”

De duistere kant van Jim Carrey

Het verhaal van dark Crimes is gebaseerd op een artikel dat in 2008 verscheen in The New Yorker. Dit artikel, genaamd True Crime, gaat over een agent die obsessief bezig was met de onopgeloste moord op een zakenman en een zedendelict. Deze misdaden hebben namelijk erg veel weg van de misdaden uit een populair boek geschreven door Krystov Kozlow.

De door Jim Carrey gespeelde politieagent, Tadek, was er van overtuigd dat de schrijver wat met deze misdaden te maken had. Het was het enige waar hij nog aan kon denken en werd geobsedeerd door Krystov Kozlow en zijn vriendin. Hij belandt hierdoor in de duister onderwereld vol leugens en corruptie. Langzaam maar zeker verliest Tadek zichzelf zo diep in de zaak dat hij een gevaar voor zichzelf wordt.
Dark Crimes maakte vorig jaar zijn debuut op het Warsaw Film Festival, maar wist geen indruk te maken. De aanwezig critici beschreven de film als onbevredigend en ronduit saai. Gelukkig waren de recensenten over Jim Carrey een stuk positiever. De acteur liet met deze rol een compleet andere kant van zichzelf zien en dat werd absoluut gewaardeerd. Jim Carrey bewijst met deze rol dat hij meer is dan een grappenmaker. Helaas was dat niet voldoende om de film te redden.

Dark Crimes in de bioscoop

Vanaf 18 mei kan het Amerikaanse publiek de donkere kant van Jim Carrey gaan aanschouwen in de bioscoop. Of Dark Crimes ook naar de Nederlandse zalen gaat komen is nog onbekend.

Reageer op artikel:
Jim Carrey is terug, maar compleet anders dan je gewend bent
Sluiten