Jill Roord verdient basisplaats bij Oranjevrouwen en dit is waarom

Afgelopen dinsdag wisten de Oranjevrouwen door te dringen tot de kwartfinale van het Wereldkampioenschap voetbal. In de eerste ronde van de knock-out fase werd Japan met 2-1 naar huis gestuurd. Ondanks een goede eerste helft hadden de Oranje leeuwinnen het moeilijk tegen de verliezend finalist van vier jaar geleden. Gelukkig pakte een twijfelachtige scheidsrechterlijke beslissing goed uit voor onze meiden en kunnen we nog minimaal één keer gaan genieten.

Want genieten doen we zeker! We hebben eerder al vastgesteld dat de mannen nog heel wat kunnen leren van de vrouwen. Je hoeft je tijdens dit WK namelijk niet te ergeren aan aanstellerij, schwalbes, kaartennaaiers en vreemde gebaren om een doelpunt te vieren. Het niveau is dan misschien niet altijd even hoog, maar de Nederlandse dames laten toch regelmatig mooie dingen zien.

Het moet beter bij de Oranjevrouwen

Toch moet het nog beter als we Wereldkampioen willen worden en de oplossing zit op de bank. We hebben het dan natuurlijk over Lineth Beerensteyn die iedere wedstrijd beter speelt dan Shanice van der Sanden, maar vooral over Jill Roord. Deze 22-jarige blondine heeft nog maar weinig minuten mogen maken, maar was daarin wel bepalend. Als invaller maakte ze in de blessuretijd tegen Nieuw-Zeeland de beslissende 1-0.

Highlights Nieuw-Zeeland – Nederland (11/6/2019) WK 2019

Bekijk de hoogtepunten van de WK-overwinning van de Oranjevrouwen op Nieuw-Zeeland. Bij OnsOranje blijf je de hoogte van alle Nederlandse elftallen. OnsOranje is het officiële fan platform voor het Nederlands elftal. Je vindt hier alles over de vertegenwoordigende teams, van het Nederlands elftal (mannen en vrouwen) tot de jeugdteams, van het veld tot in de zaal.

Helaas leverde dit geen basisplaats op in de volgende wedstrijden. Zonde, want het elftal kan haar goed gebruiken. Oké, we staan in de halve finale, maar daar was wel wat geluk voor nodig. De veelal benauwde overwinning geven nog niet veel hoop. Misschien wel het grootste probleem is dat we voorin te veel afhankelijk zijn van Vivianne Miedema.

Vivianne Miedema kan het niet alleen

De spits van Arsenal behoort tot de beste speelsters ter wereld en er zijn weinig vrouwen die zo gemakkelijk het net weten te vinden. Toch kan ze het niet alleen. Helaas is dat wel vaak het geval, want op de flanken weten Shanice van der Sanden en Lieke Martens dit toernooi nog niet veel indruk te maken. Ook vanaf het middenveld is er weinig diepgang en drang naar voren. Iemand die dat wel heeft is Jill Roord.

LET’S GO 🦁🧡

22k Likes, 570 Comments – Jill Roord (@jillroord) on Instagram: “LET’S GO 🦁🧡”

Afgelopen jaar beleefde ze een goed seizoen bij Bayern München. Dit leverde haar zelfs een transfer op naar Arsenal waar ze volgend jaar dus samen gaat spelen met Miedema. Dat heeft natuurlijk te maken met haar kwaliteiten als voetbalster, maar ook met haar persoonlijkheid. Ze is rebels en vurig. Ze laat zich niet opzijzetten en kan een ploeg op sleeptouw nemen.

Jill Roord hoort in de basis

Zeker tijdens een toernooi zijn dat kwaliteiten die je nodig hebt. Iemand die voorop gaat in de strijd en zich niet laat afbluffen door een grotere tegenstander. Dat ze daarnaast ook nog eens een uitstekende aanvallende middenvelder is, maakt haar een meer dan terechte basisspeelster. Wie weet aankomende zaterdag tegen Italië.

Arsenal it is ✍🏽 . . Proud to sign for this club 🔴

19.3k Likes, 751 Comments – Jill Roord (@jillroord) on Instagram: “Arsenal it is ✍🏽 . . Proud to sign for this club 🔴”

Training today 🦁

16.6k Likes, 174 Comments – Jill Roord (@jillroord) on Instagram: “Training today 🦁”

Reageer op artikel:
Jill Roord verdient basisplaats bij Oranjevrouwen en dit is waarom
Sluiten