Redactie
Redactie Auto's 23 jan 2016

Jerry Seinfeld verkoopt dikke Porsche-collectie

De Amerikaanse acteur, schrijver en stand-upcomedian Jerry Seinfeld verkoopt een deel van zijn enorme Porsche-collectie. Verwacht geen half gerestaureerde wrakken of versleten 930’s, maar wagens waar elke Porsche-museum van gaat watertanden. De vraag is: hoe diep zijn hun buidels?

Seinfeld’s Porsches vormen op 11 maart van dit jaar het hoogtepunt van de Amelia Island Auction. De duurste Porsche uit de collectie is de 550 Spyder uit 1955, een van de meest begeerde road cars van de Duitse fabrikant. Dit pareltje is gehuld in een bijzondere kleur blauw en kan zes miljoen dollar of meer opleveren. Nummer twee op de lijst is een lichtgroene 356 A GS / GT Carrera Speedster uit 1958. Naar verwachting kunnen liefhebbers minstens 2,5 miljoen dollar apart houden. Dit prachtexemplaar wordt vooral op waarde geschat vanwege de originele staat waar hij in verkeert. En dan is er nog de felgele 911 Carrera 3.0 IROC RSR uit 1974 waar Peter Revson de beroemde Roger Penske International Race of Champions mee heeft gereden. Dit karretje moet ongeveer een miljoen dollar gaan opleveren.

Waarom Seinfeld deze zeldzame en zeer gewilde Porsches verkoopt? Volgens de komiek is het simpelweg tijd om de Porsche ‘terug de wereld in te sturen, zodat iemand anders er net zo van kan genieten als ik heb gedaan.Fair enough.

[FB_AANJAGER]

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Jerry Seinfeld verkoopt dikke Porsche-collectie
Sluiten