Alrik de Jong
Alrik de Jong | LinkedIn Life 24 mei 2019

Jennifer Lawrence over bedscènes en de ‘fappening’

Hoe onbereikbaarder een vrouw, des te aantrekkelijker ze is. In deze rubriek kijken we hoe beroemdheden – over onbereikbare vrouwen gesproken – denken over seks. Want van de combinatie tussen vrij en feministisch denken kun je nog heel wat leren. Vandaag Jennifer Lawrence, de actrice die je natuurlijk kent van Hunger Games en Red Sparrow.

The Fappening

In 2014 werden beroemdheden wereldwijd slachtoffer van The Fappening, een cyberaanval op de iCloud waarbij hackers seksueel getinte foto’s buit maakten en publiceerden. Een van de meest prominente slachtoffers was Jennifer Lawrence en dat heeft een behoorlijk litteken achtergelaten. “Dat was zo verschrikkelijk, dat ik het met geen woorden kan omschrijven. Het voelde alsof ik werd ‘gegangbanged’ door de hele planeet. Iedereen kon mijn foto’s zien, ik kon er niets tegen doen”, aldus de actrice in Time.

Seks en naaktscènes in Red Sparrow

Afgelopen jaar was Jennifer Lawrence in de bioscopen te zien als hoofdrolspeelster in de Amerikaanse spionagefilm Red Sparrow, die nu onder vuur ligt wegens het ontbreken van een 18+ label. Met veel seks en naaktscènes was het dan ook een gewaagde rol voor Jennifer Lawrence, gezien haar verleden.

Red Sparrow | Official Trailer [HD] | 20th Century FOX

Now on Digital: http://bit.ly/RedSparrow_iTunes Now on Ultra HD, Blu-ray & DVD: https://amzn.to/2ILeRsN Dominika Egorova is many things. A devoted daughter determined to protect her mother at all costs. A prima ballerina whose ferocity has pushed her body and mind to the absolute limit. A master of seductive and manipulative combat.

“Ik wist na de hack van mijn iCloud zeker dat ik in mijn vak nooit meer iets met seks of naaktscènes te maken wilde hebben. Red Sparrow was voor mij dan ook een drempel, maar tegelijkertijd ook een belangrijke stap. Ik heb het gevoel alsof ik iets heb teruggekregen wat toen van me afgenomen is.”

Het seksleven van Jennifer Lawrence

Wat een vrouw ook aantrekkelijk maakt, is dat ze niet over één nacht ijs gaat. Dat Jennifer Lawrence daaraan voldoet, is een understatement. “Ik praat alsof ik altijd zin heb in seks, de werkelijkheid is anders”, zegt ze in een interview met The Thirty. “Als ik terugkijk naar mijn seksleven, zijn het alleen vriendjes waarmee ik tijdens een relatie seks had. Ik praat op een andere manier over seks dan dat ik daadwerkelijk handel. Ik denk dat veel vrouwen dat doen, anders komt het allemaal wel heel kuis en braaf over.”

jennifer lawrence, red sparrow, seks, sex

In een recent interview zegt Jennifer Lawrence, enigszins gekscherend, last te hebben van mysofobie (de angst om besmet te worden). “Dick is dangerous“, zegt ze. “Voordat ik met iemand seks heb, vraag ik eerst of mijn partner een test wil doen. Casual seks is smerig.” Duidelijk, je moet van bijzonder goede huize komen als je iets wil bereiken bij deze sterke vrouw. En terecht.

Reageer op artikel:
Jennifer Lawrence over bedscènes en de ‘fappening’
Sluiten