Alrik de Jong
Alrik de Jong | LinkedIn Life 15 mei 2020

Jeff Bezos wordt ’s werelds eerste biljonair en mensen reageren boos

Terwijl de wereld door een pandemie in crisis verkeert, is Jeff Bezos op weg ’s werelds eerste biljonair te worden. En vooral ‘omdat het corona-virus hem daar nog eens extra bij helpt’, is de wereld verontwaardigd en reageren mensen boos.

Er werd altijd gedacht dat Bill Gates ’s werelds eerste biljonair (in het Amerikaans trillionaire) zou worden. Een biljoen is duizend keer een miljard of een miljoen keer een miljoen. Juist, een getal met twaalf nullen. Maar het wordt Jeff Bezos die het getal 1.000.000.000.000 als eerste persoon op zijn bankrekening gaat zien, volgens een nieuw onderzoek.

Stijging in omzet tijdens de corona-crisis

Jeff Bezos is de grote man achter Amazon en was in 2018 al de eerste persoon ter wereld met een vermogen dan meer dan 100 miljard dollar. Volgens een onderzoek van Comparisun groeit zijn vermogen zo hard, dat hij in 2026 al ’s werelds eerste biljonair is.

jeff bezos, eerste biljoenair, biljoen, amazon, coronavrius, biljonair
(Afbeelding: AFP)

Zo’n beetje het volledige klantenbestand van Amazon blijft zichzelf isoleren. Mensen bestellen wereldwijd veel meer vanuit huis en Jeff Bezos ziet de omzet van zijn bedrijf dan ook behoorlijk snel stijgen tijdens de crisis die is veroorzaakt door het coronavirus. In het eerste kwartaal van 2020 zou Amazon 75,5 miljard dollar hebben omgezet en de verwachtingen zijn dat het tweede kwartaal daar overheen gaat.

Mensen reageren boos

Om aan het stijgende aantal bestellingen te voldoen, lopen medewerkers van Amazon extra risico’s om besmet te raken, terwijl Jeff Bezos het geld binnen ziet stromen en op weg is ’s werelds eerste biljonair te worden. Dat maakt mensen uiteraard boos. Een veel gebruikte hashtag rond dit nieuws is #RIPCapitalism. Bekijk hieronder een greep uit de verontwaardigde reacties.

Jeff Bezos geeft natuurlijk best wat van zijn vermogen weg aan goede doelen, maar hij staat niet bekend als een filantroop in de categorie Bill Gates of Mark Zuckerberg. Lees hier meer over de filantropische kant van de Amazon-CEO.

Wie volgt Jeff Bezos als ’s werelds eerste biljonair?

Comparisun heeft uitgerekend welke personen vermoedelijk ook biljonair worden en wanneer. Bill Gates komt niet in het lijstje voor. De top 5 bestaat naast Jeff Bezos uit vrij onbekende namen: Xi Jiyayin, Jack Ma, Ma Huateng en Mukesh Ambani. Bekijk de volledige lijst hieronder.

jeff bezos, amazon, eerste biljoenair, reacties
Bron: Comparisun

Check ook: Amazon-baas maakt zich op voor duurste scheiding ooit

Reageer op artikel:
Jeff Bezos wordt ’s werelds eerste biljonair en mensen reageren boos
Sluiten