Alrik de Jong
Alrik de Jong | LinkedIn Life 9 juni 2020

Jeff Bezos is blij klanten te verliezen door steun Black Lives Matter

Amazon-baas Jeff Bezos heeft laten weten dat hij blij is om klanten te verliezen na zijn support aan de Black Lives Matter-beweging. Zijn email stond vol met racistische tirades. Het topje van de ijsberg deelde hij op Instagram. “Dit mag niet verborgen blijven.”

Oké, als ’s werelds rijkste man heb je makkelijk praten. Maar het statement staat en kan een hoop anderen inspireren niet terughoudend te zijn. Feit is dat er nog altijd mensen zijn die zich afkeren tegen bedrijven die zich uitspreken tegen racisme en voor de Black Lives Matter-beweging. Treurig, maar waar. Jeff Bezos heeft er een passend antwoord op.

Net als veel andere grote bedrijven en sterren steunt ook Amazon de Black Lives Matter-beweging in woord en daad. Na een publiekelijk statement van het bedrijf kwam er een stroom aan boze e-mails binnen, accounts werden opgezegd. “Ik zou een bestelling plaatsen bij uw bedrijf, maar toen ontdekte ik uw verklaring ter ondersteuning van Black Lives Matter”, schreef een klant. “Blijf bij uw standpunt en wij zullen uw winst zien dalen en erom lachen. Mijn zakelijke relatie met u is voorbij”, was nog een van de nettere reacties.

Jeff Bezos: blij om deze klanten te verliezen

Jeff Bezos besloot een aantal haatmails te posten op Instagram, zoals het bericht hieronder, dat we niet hoeven te vertalen. De reactie van de Amazon-CEO. “Er komen verschillende misselijkmakende, maar niet verrassende mails binnen sinds mijn laatste post. Dit soort haat mag niet verborgen blijven. Het is belangrijk om dit zichtbaar te maken, want het is slechts een klein voorbeeld van het probleem. En Dave, jij bent het type klant dat ik graag verlies.”

Een andere klant voelde zich aangevallen vanwege het Black Lives Matter-statement en uitte dat tevens per mail. In de onderstaande Instagram-post deelde Jeff Bezos de email en zijn reactie (swipe naar rechts) daarop.

De eerste commotie ontstond na een statement van Jeff Bezos in een blogpost op Amazon. “De onrechtvaardige en meedogenloze behandeling van gekleurde Amerikanen is onaanvaardbaar. Wij geloven dat zwarte levens ertoe doen (Black Lives Matter, red.). We staan solidair met onze zwarte werknemers, klanten en partners en zijn toegewijd aan het helpen bouwen aan een land en een wereld waar iedereen waardig, op gelijke voet en zonder angst kan leven.”

Bedrijven en sterren steunen Black Lives Matter

Naast het statement doneerde Amazon 10 miljoen dollar en daarmee is het zeker niet het enige bedrijf dat financiële steun biedt aan de Black Lives Matter-beweging. Bekijk hier een overzicht van de sterren en bedrijven die hun steentje bijdragen aan meer gelijkheid.

Lees ook: zoveel verdient Jeff Bezos per seconde/strong>

Reageer op artikel:
Jeff Bezos is blij klanten te verliezen door steun Black Lives Matter
Sluiten