Jeff Bezos gaat weer miljoenen harken, nu met Airbnb

’s Werelds rijkste man en Amazon-CEO Jeff Bezos beleeft het beste jaar uit zijn carrière. Waar de wereld in 2020 lijdt onder een pandemie, stijgen de omzetten en aandelen van zijn bedrijf significant. Nu gaat Airbnb ook nog nog eens naar de beurs.

Er kwamen in 2020 dagen voorbij dat Jeff Bezos 13 miljard dollar of 8,5 miljard dollar in een etmaal verdiende. Zo gaat hij 2021 in met een vermogen dat rond de 200 miljard dollar schommelt.

Airbnb naar de beurs

Maar het is nou eenmaal mens eigen om altijd meer te willen en Jeff Bezos is daar allesbehalve een uitzondering op. Begin deze week kondigde Airbnb aan de beurs op te gaan. Het mag dan niet het beste jaar zijn voor de toerismesector, Airbnb houdt het hoofd in 2020 aardig boven water.

In de eerste drie kwartalen van 2020 verloor Airbnb 700 miljoen dollar bij een omzet van 2,5 miljard dollar. Het derde kwartaal biedt echter hoop voor investeerders op de beurs. Hierin werd een winst behaald van 219 miljoen dollar.

Jeff Bezos gaat weer cashen

Jeff Bezos was er vroeg bij. Tijdens de eerste twee investeringsrondes in 2010 en 2011 investeerde de Amazon-CEO fors, samen met investeringsgroep Andreessen Horowitz en de investeringsmaatschappij van acteur Ashton Kutcher.

De waarde van Airbnb wordt volgens Reuters geschat op 30 miljard euro. Hoeveel Jeff Bezos tien jaar geleden heeft geïnvesteerd, is niet bekend. Er wordt geschat dat hij tientallen tot honderden miljoenen euro’s gaat verdienen aan de beursgang. Leuk kerstbonusje voor ’s werelds rijkste man, die wel grotere bedragen gewend is.

Airbnb plant zijn beursdebuut half december na een campagne voor investeerders om het aanbod te promoten en de vraag te peilen. Lees hier meer over de weg naar de beurs van het bedrijf uit San Francisco.

💵 Check ook: YouTuber visualiseert op geniale wijze hoeveel 1 miljard dollar is

Reageer op artikel:
Jeff Bezos gaat weer miljoenen harken, nu met Airbnb
Sluiten