Alrik de Jong
Alrik de Jong Stijl 26 okt 2021

Het nieuwe horloge van Jay-Z is vervormd, macaber en peperduur

Geen Rolex om de pols van Jay Z, maar de onder horlogeliefhebbers geliefde Cartier Crash. Een vervormd horloge met een macabere geschiedenis, dat op dit moment behoorlijk populair is onder rappers.

Halverwege de jaren 60 van de vorige eeuw raakte de vice-president van Cartier in Londen betrokken bij een auto-ongeluk. Hij overleefde het niet, maar zijn horloge wel. Nou ja, zo goed als. De vice-president droeg een ovale Baignoire Allongee, die er na het ongeluk uitzag alsof het een Dali-kunstwerk was. Om de overleden topman te eren, vereeuwigde het Franse juwelenhuis het gesmolten horloge door er een nieuwe model van te maken.

De Cartier Crash Skeleton van Jay-Z

Het horloge groeide uit tot een klassieker, en is op dit moment zeer gewild onder beroemdheden. Jay-Z heeft overigens een moderne versie van de Cartier Crash gekocht, een model uit 2015. Deze klok heeft niet de gouden kast en vintage look van het origineel uit 1967, maar is een skeletversie, waarin je techniek van het uurwerk aan het werk ziet.

cartier crash skeleton, jay z, horloge, rose goud
(Afbeelding: Cartier)

Wat de 18 karaats rosé gouden Cartier Crash Skeleton de man van Beyoncé heeft gekost, is niet uit de doeken gedaan. Feit is dat het om horloge gaat waarvan er slechts 67 exemplaren zijn gemaakt. De adviesprijs is 71.000 euro. Voor de normale man is dat een peperduur horloge, voor Jay-Z een goedkoop hebbedingetje.

Populair horloge onder rappers

Het is niet de eerste Cartier Crash die we dit jaar om een bekende pols zien hangen. Zo droeg Tyler the Creator het klokje in de videoclip van zijn hit Lumberjack. Ook Kanye West werd met het vervormde horloge gespot. In tegenstelling tot Jay-Z droegen zij allebei overigens de vintage variant.

cartier crash skeleton, jay z, nieuw horloge
Jay-Z met zijn nieuwe horloge tijdens de première van The Harder They Fall (Afbeelding: Getty)

Jay-Z werd voor het eerst met zijn nieuwe horloge gespot tijdens wereldpremière van The Harder They Fall. Meer technische specificaties over de Cartier Crash Skeleton vind je hier. Onlangs kocht de rapper samen met Beyoncé de duurste auto ooit, waarbij deze eveneens peperdure klokjes zaten inbegrepen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Het nieuwe horloge van Jay-Z is vervormd, macaber en peperduur
Sluiten