Jan
Jan Films & Series 16 dec 2018

Jason Fox is de nieuwe held in Meet the Drug Lords: Inside the Real Narcos

Het is een vreselijk gewelddadige en schokkende wereld: de Mexicaanse drugswereld. Ondanks de verschrikkingen en het tomeloze geweld zijn het juist series als Narcos die ons aan de buis gekluisterd houden. Toch kan een serie als Narcos voor sommigen net niet realistisch genoeg zijn. Voor iedereen die vindt dat het net even iets erger mag zijn is er goed nieuws in de vorm van een nieuwe serie op Netflix: Drug Lords: Inside the Real Narcos.

Realistischer dan Narcos: Mexico

De driedelige serie Drug Lords: Inside the Real Narcos werd eerder uitgezonden op het Britse Channel 4 en was daar een doorslaand succes. Het realiteitsgehalte is debet aan het succes van de serie die veel weg heeft van een documentaire. Het verhaal is in de basis enorm simpel en is overduidelijk geïnspireerd op het originele verhaal van Narcos. Het verschil met de succesvolle hitserie is dat men in de documentaire op een realistische manier de situatie tracht te doorgronden en alle facetten van de drugswereld onverbloemd weet te tonen.

Jason Fox als onverschrokken held met een missie

Jason is een voormalige Special Forces sergeant met 20 jaar ervaring. Geen groentje dus. In zijn tijd in het leger leidde hij operaties, waaronder anti-terrorisme operaties, hij werkte als persoonsbeveiliger en hield zich bezig met undercover operaties om criminelen op te pakken. Overigens is geweld niet de absolute rode lijn in zijn carrière, hij maakte ook deel uit van het team van duikers dat de verloren schatten van Captain Kidd voor de kust van Madagaskar ontdekte.

Overstap naar het acteren

Nadat hij in 2012 zijn militaire carrière gedag zei, gebruikte hij zijn ervaring en vaardigheden om bemanningen van schepen te adviseren tijdens gevaarlijke reizen. De overstap naar het werken voor de camera kwam nadat hij had meegespeeld in de succesvolle serie SAS: Who Dares Wins. In de documentaire Meet the Drug Lords: Inside the Real Narcos komt zijn militaire ervaring goed van pas. Hij komt oog in oog te staan met de mensen die hij eerder bestreed tijdens zijn missies in de strijd tegen de drugshandel. Jason probeert te onderzoeken hoe de drugshandel werkt en leert de mensen kennen die hem helpen bij zijn opdracht.

Honest Interview with Drug Cartel Hitman | Meet The Drug Lords: Inside The Real Narcos

SUBSCRIBE to Channel 4 Docs: https://bit.ly/2wZwhyL Watch the FULL episode here: https://bit.ly/2KuiELO Jason Fox speaks to an ex-hitman about his experiences working for a drugs cartel. #MeetTheDrugLords #InsideTheRealNarcos #JasonFox #Channel4 #All4 #Documentary

Reageer op artikel:
Jason Fox is de nieuwe held in Meet the Drug Lords: Inside the Real Narcos
Sluiten