Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 22 okt 2020
Leestijd: 2 minuten

Plottwist: Jared Leto’s Joker komt naar nieuwe versie Justice League

Jared Leto’s Joker is terug. Onlangs zijn extreme woede over de Joker-film met Joaquin Phoenix keert de acteur terug in de nieuwe versie van Justice League.

Leto is door regisseur Zack Snyder ingeschakeld voor reboots. De nieuwe versie van de superheldenfilm komt volgend jaar naar streamingdienst HBO Max.

Joker komt naar Justice League

Het is op het moment van schrijven onduidelijk hoe groot de rol van Joker gaat zijn. De versie van Jared Leto is alleen al door de edgy vormgeving controversieel, maar speelde tot nu toe slechts een zeer beperkte rol in de films van Warner Bros.

Hij had een paar scènes in Suicide Squad, al beweert Leto dat de rol van zijn personage aanvankelijk veel groter was in die film. Ook wordt er meermaals naar Joker verwezen in Harley Quinn: Birds of Prey, maar verschijnt de iconische schurk nooit zelf ten tonele.

Wat deze comeback des te bizarder maakt is dat Leto helemaal klaar met zijn rol leek te zijn. Hij deed er alles aan om te voorkomen dat Joaquin Phoenix in het zeer succesvolle Joker zou gaan spelen, tot gestoorde sabotage-pogingen aan toe.

Ambitieuze plannen

Deze zet maakt wel duidelijk hoe ambitieus de plannen van Zack Snyder zijn. We hebben het dus niet enkel over een paar scènes die opnieuw worden opgenomen. Joker heeft nooit in Justice League gezeten. Snyder voegt dus compleet nieuwe personages toe.

Maar goed, we weten al dat de uiteindelijke versie meer dan vier uur gaat duren. Zack Snyder heeft dus genoeg tijd om zijn verhaal te vertellen. Een verhaal dat al veel grootser van scope is geworden dan zijn originele plannen voor de film.

En de fans? Die zijn dolblij met dit nieuws. Dit is namelijk een onverwachte nieuwe kans om alsnog Jared Leto’s Joker tegenover Ben Affleck’s Batman te zien spelen. Hopelijk stelt Snyder ons niet teleur.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

THR

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Echte verhalen regelrecht in je mailbox.

Reageer op artikel:
Plottwist: Jared Leto’s Joker komt naar nieuwe versie Justice League
Sluiten