Japans ov-bedrijf maakt excuses om de meest bizarre reden ooit

Thomas Aalderink 17 mei 2018 Life

Voor veel mensen in Nederland is het openbaar vervoer van essentieel belang. Zonder treinen, bussen en trams zijn we nergens. Daarom is het belangrijk dat ze op tijd rijden, maar helaas laat de NS nog wel eens een steekje vallen. Dat kan natuurlijk gebeuren en zelfs in Japan wijkt een trein wel eens per ongeluk af van de dienstregeling. Al zijn ze daar wel een stuk kritischer.

“Het grote ongemak dat wij hebben veroorzaakt is echt onvergeeflijk.” Dat is de verklaring die treinmaatschappij JR West gaf toen één van hun treinen niet op het juist moment vertrok. Zelfs de NS hebben we nog nooit zo’n statement horen maken, dus dat moet wel een flinke fout zijn geweest. Althans, dat zou je denken.

Update NS app gaat je treinreis aanzienlijk beter maken

Iets te vroeg vertrokken

Dit valt, gezien onze standaarden, eigenlijk best wel mee. De trein vertrok namelijk maar liefst vijfentwintig seconden te vroeg. De trein in kwestie had om 7.12 uur stipt moeten vertrekken uit Notogawa Station, maar reed al om 7.11:35 weg. De conducteur gaf later aan dat hij zich vergist had in de tijd, maar durfde het niet aan om de deuren weer open te doen. Als hij dat had gedaan was hij waarschijnlijk een aantal seconden te laat vertrokken en dat kan al helemaal niet.

Diepe excuses

Door deze “blunder” moesten een aantal reizigers zes hele minuten wachten op de volgende trein. Dit is niet de eerste keer dat deze treinmaatschappij in de fout gaat. Vorig jaar november vertrok een trein twintig seconden te vroeg. In Nederland zouden we het niet eens merken, maar in een punctueel land als Japan is dit een grote zonde. JR West heeft aangegeven dat ze hun gedrag gaan evalueren om te voorkomen dat dit niet meer kan gebeuren. Misschien moet de NS maar eens stage gaan lopen bij hun Japanse collega’s.

Reageer op artikel:
Japans ov-bedrijf maakt excuses om de meest bizarre reden ooit
Sluiten