Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 7 jan 2020
Leestijd: 2 minuten

Janelle Monáe is de prachtige vrouw achter Sex, Explained op Netflix

Sex, Explained is een geniale nieuwe docu-serie op Netflix. Maak kennis met Janelle Monáe, de vrouw die je in vijf afleveringen van 20 minuten bijpraat over seks.

“Happy New Queer. The only explaining we’re doing in 2020 is on Netflix”, schreef Janelle Monáe op Instagram naast een foto in bikini. Ze doelt op Sex, Explained de nieuwe docu-serie van Vox op Netflix.

Janelle Monáe, een veelzijdig talent

De Amerikaanse Janelle Monáe ken je wellicht niet als maakster van series of documentaires. Wel als soul- en r&b-zangeres, liedjesschrijver, actrice en producent. In 2011 werd ze met haar album The ArchAndroid genomineerd voor een Grammy Award voor beste r&b-album. Ze werkte samen met artiesten als Erykah Badu, Prince, Miguel en Solange, Duran Duran en Nile Rodgers. Beluister haar vooral op Spotify, nu gaan we het hebben over Sex, Explained op Netflix.

Janelle Monae, sex explained, netflix, seks
(Afbeelding: AFP)

Sex, Explained op Netflix

Hoewel Janelle Monáe nooit praat over haar eigen seksualiteit, gaf ze in 2018 bij het uitkomen van haar derde album Dirty Computer aan zich panseksueel te voelen. Panseksualiteit is de seksuele, romantische, of emotionele aantrekking of het verlangen naar personen van alle genderidentiteiten en biologische geslachten. Voor de docu-serie Sex, Explained op Netflix legt ze je in vijf afleveringen alles uit over seks.

Janelle Monae, sex explained, netflix, seks
(Afbeelding: AFP)

Sex, Explained is de opvolger van de eerste twee seizoenen van Explained, die ook op Netflix te zien zijn. Die serie bestaat uit minidocumentaires waarin volstrekt willekeurige onderwerpen – van wiet tot cryptocurrency – in 20 minuten tijd haarfijn en met interessante graphics worden uitgelegd. In Sex, Explained zijn de onderwerpen dus niet willekeurig en allemaal gericht op sekseducatie. De vijf afleveringen gaan over seksuele fantasieën, aantrekkelijkheid, anticonceptie, vruchtbaarheid en bevalling. De prettige stem van Janelle Monáe praat alles aan elkaar, nu weet je ook hoe deze prachtige vrouw eruit ziet.

Janelle Monae, sex explained, netflix, seks
(Afbeelding: AFP)

Sex, Explained is nu te zien op Netflix.

Check ook: Beyoncé zet Instagram in vuur en vlam in ‘nude’ jurk

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Echte verhalen regelrecht in je mailbox.

Reageer op artikel:
Janelle Monáe is de prachtige vrouw achter Sex, Explained op Netflix
Sluiten