James Gunn roept fans Marvel en DC op om vrede te sluiten

Toen regisseur James Gunn door Disney ontslagen werd vanwege oude aanstootgevende tweets, kon hij al snel aan de slag bij DC. Daar is hij nu bezig met de productie van The Suicide Squad. De beste man weet zijn weg dus goed te vinden in beide kampen. Helaas geldt dat lang niet altijd voor de fans.

De eeuwige strijd en James Gunn

Ondertussen heeft Gunn gelukkig vrede kunnen sluiten met Disney. Oftewel, naast The Suicide Squad werkt hij ook aan Guardians of the Galaxy Vol.3. Als je het internet moet geloven, is het onmogelijk om fan van zowel de superhelden van DC als de helden van Marvel te zijn. Je moet een kamp kiezen, alsof het een geloof is dat je aanhangt. Het doet vaak denken aan de strijd tussen iOS en Android fanboys.

Gelukkig is dat natuurlijk totale onzin. Fans moeten juist blij zijn dat comics zo’n groot podium krijgen op het witte doek, of het nou Batman of Captain America is. Op Twitter reflecteerde Gunn op zijn eigen ervaringen bij Marvel Studios en DC Films. Daarbij benadrukt de regisseur dat beide kampen hetzelfde doel delen: “Oprechte, spectaculaire en innovatieve entertainment maken.”

Ook Marvel is fan van DC

De filmmaker deelde op Twitter een cadeau dat hij van zijn vrienden bij Marvel Studios heeft gekregen. Een cadeau waarmee ze hem succes wensen bij DC, met daarbij een kaartje waarmee ze onder andere benadrukken dat ze naar de film van de concurrent uitkijken.

James Gunn on Twitter

Starting production on #TheSuicideSquad, I received perhaps the coolest & sweetest start-of-production gift ever, along with a note of how excited they are for the movie from Kevin, Lou, Victoria, Mary & Jonathan at @marvelstudios.

Let’s go teams!

Een voorbeeld dat de fans volgens James Gunn ook zouden moeten volgen:

“Zoals ik al zo vaak heb gezegd, aan het eind van de dag hebben Marvel- en DC-fans veel meer overeenkomsten dan verschillen. Ik ben al mijn hele leven lang allebei geweest. Misschien vind je de een toffer dan de ander – dat is cool – maar dat betekent niet dat je er niet allemaal van kunt genieten of dat je de ander moet afkraken. Ik weet dat ik en mijn partners bij zowel Marvel als DC geloven dat wat goed is voor één studio over het algemeen goed is voor iedereen: elkaar dagelijks aansporen om oprechte, spectaculaire en innovatieve entertainment te maken. Entertainment dat ervoor zorgt dat het wereldwijde publiek van films gebaseerd op of geïnspireerd door strips blijft houden. Let’s go teams!”

Voorlopig heeft de regisseur het in ieder geval druk. Vlak nadat The Suicide Squad in 2021 in de bioscoop belandt, begint Guardians of the Galaxy Vol.3 met filmen. Hopelijk weet hij in beide werelden opnieuw meesterwerkjes af te leveren!

Reageer op artikel:
James Gunn roept fans Marvel en DC op om vrede te sluiten
Sluiten