Redactie
Redactie Cars 24 jan 2016

James Bond’s Aston Martin uit Spectre is te koop

Na Bond en de Bond-girls is de grote ster op het witte doek de Bond-car. In Spectre scheurt 007 rond in een Aston Martin DB10. De Engelse fabrikant heeft tien exemplaren van dit juweeltje geproduceerd, maar verkoopt er slechts één.

De samenwerking tussen Eon, de productiemaatschappij achter James Bond, en Aston Martin gaat terug naar het jaar 1964. Destijds was de nu legendarische DB5 voor het eerst te zien in de film Goldfinger. En met succes, want Aston Martin maakte grote indruk op het publiek. Uit onderzoek van de autobouwer blijkt zelfs dat negentig procent van de Aston Martin-klanten zich laat inspireren door Mr. Bond.

De DB10 gaat in februari voor minstens 2,1 miljoen dollar onder de hamer, samen met tientallen andere James Bond-specials zoals de Omega Seamaster 300. Overigens lijkt de DB10 alleen voor de echte liefhebber te zijn, gezien deze pracht bak niet is goedgekeurd om de openbare weg op te mogen. Met de 4.7 liter V8 kun je buiten het circuit dus vrij weinig, hoewel de handtekening van Daniel Craig een hoop goedmaakt.

[FB_AANJAGER]

Reageer op artikel:
James Bond’s Aston Martin uit Spectre is te koop
Sluiten