De belangrijkste James Bond producer wil déze acteur als de nieuwe 007

Iedere keer als we een James Bond film kijken, komt die grappige naam weer voorbij: Barbara Broccoli. De vrouw met een groente als achternaam ken je waarschijnlijk wel, maar wat doet ze eigenlijk? Nou, ze werkt voor EON Productions en die staan beter bekend als dé productiemaatschappij achter bijna alle James Bond films. Barbara Broccoli heeft dus nogal wat te zeggen over de spionageserie.

Je zult dan ook begrijpen dat wanneer deze vrouw een uitspraak doet over wie de nieuwe James Bond moet gaan worden, wij onze oren spitsen. Haar persoonlijke voorkeur werd bekend gemaakt door Antoine Fuqua. Deze Afro Amerikaanse regisseur en producer kun je kennen van een hele berg actiefilms. Hij sprak met Barbara Broccoli over de toekomst van de James Bond-serie.

De eerste niet blanke 007

Antoine Fuqua wist ons te vertellen dat Broccoli voor de zesentwintigste Bond-film de voorkeur geeft aan een niet blanke acteur. Op dat moment is er er natuurlijk maar één naam die direct bij iedereen opkomt: Idris Elba. Op papier is hij de perfecte kandidaat om de eerste niet blanke 007 te worden.

James Bond 007 Idris Elba Barbara Broccoli

Daniel Craig is zo’n goede James Bond omdat hij, volgens vele vrouwen, aantrekkelijk is, maar ook ruig. Over Idris Elba kan hetzelfde gezegd worden en het is dan ook niet zo gek dat zijn naam regelmatig voorbij komt. Wat nog wel een probleem kan gaan worden, is zijn leeftijd. Hij is inmiddels namelijk al 45 jaar. Dat zou betekenen dat Idris Elba tegen de vijftig zou zijn wanneer hij zijn 007 debuut maakt.

James Bond op leeftijd

Hij zou daarmee de oudste debutant zijn, maar zeker niet de oudste Bond. Roger Moore begon namelijk op zijn 46ste aan het Bond-avontuur en hield dit vervolgens twaalf jaar vol. Het zou dus maar zo kunnen dat Idris Elba echt de nieuwe James Bond gaat worden. Dat zou een domper zijn voor Pierce Brosnan. Hij ziet namelijk liever deze acteur als de nieuwe 007.

Maxim

Reageer op artikel:
De belangrijkste James Bond producer wil déze acteur als de nieuwe 007
Sluiten