Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 21 sep 2020
Leestijd: 2 minuten

‘Peaky Blinders-ster wordt de nieuwe James Bond’

In november komt dan eindelijk alsnog No Time To Die naar de bioscoop. Althans, als de huidige pandemie geen roet in het eten gooit. Hoe dan ook wordt het de laatste James Bond-film met Daniel Craig.

Oftewel, tijd voor een opvolger. Onlangs publiceerden we nog een lijstje met de top 5 kandidaten, volgens de bookmakers. De meeste experts en fervente fans zetten nog steeds hun geld in op de Britse acteur James Norton, bekend van de serie Grantchester.

‘Tom Hardy is de nieuwe James Bond’

Volgens een gereputeerde scooper hoeven we echter niet langer te speculeren. The Vulcan Reporter meldt dat Tom Hardy de nieuwe James Bond wordt.

Afgelopen juni hebben zij naar eigen zeggen te horen gekregen dat de Peaky Blinders-acteur Daniel Craig gaat opvolgen. Naar verluidt was men van plan om de 43-jarige acteur al in november aan te kondigen als de nieuwe 007, maar de pandemie zorgt waarschijnlijk voor uitstel.

Aankondiging

Toch verwacht de publicatie dat de aankondiging nog dit jaar plaats zal gaan vinden, mits No Time To Die niet opnieuw wordt uitgesteld. Opvallend genoeg doen al sinds 2017 geruchten de ronde dat Tom Hardy al getekend had voor het avontuur. Sindsdien is James Norton echter steeds populairder geworden bij wedkantoren, en zou hij ook volgens insiders meerdere keren auditie hebben gedaan.

Geen vage bron

Maar goed, we hebben het hier niet over een willekeurige bron. Iets wat andere scoopers op Twitter bevestigen:

Naar verluidt gebruikt EON de pandemie om de volgende Bond-film alvast te plannen, zodat het niet weer vijf jaar duurt voor we de volgende film te zien krijgen. Dat is immers een nadeel aan Hardy als opvolger van Daniel Craig: de acteur is al 43 jaar oud.

Als men steeds zo lang wacht met het uitbrengen van een nieuw deel, dan kan de Peaky Blinders-acteur hooguit drie of vier keer de rol van 007 vertolken.

Christopher Nolan

Wat overigens ook helpt, is dat Tom Hardy regelmatig met Christopher Nolan samenwerkt. De Tenet-regisseur staat namelijk bovenaan het verlanglijstje van menig fan om een Bond-film te regisseren. Nolan heeft zelfs al een keer tijdens een podcast bevestigd dat Hardy een fantastische Bond zou zijn, in 2017:

“Hij zou fantastisch zijn, echt waar,” aldus de regisseur. Ook heeft Nolan tegenover Playboy dat jaar bevestigd dat hij meermaals met de producenten achter de James Bond-franchise heeft gesproken:

“Ik heb in de loop der jaren met producenten Barbara Broccoli en Michael G Wilson gesproken,” aldus Nolan. “Misschien gaat dat ooit lukken. Joe moet wel echt nodig zijn, als je begrijpt wat ik bedoel. Het moet opnieuw worden uitgevonden; de film moet jou nodig hebben.”

Voor nu blijft het een kwestie van afwachten, dus neem al dit nieuws vooral met een korrel zout. Eerst maar eens zien of No Time To Die daadwerkelijk nog dit jaar uit gaat komen… Wordt vervolgd!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Peaky Blinders-ster wordt de nieuwe James Bond’
Sluiten