James Bond meets Inception in hyper ambitieuze Nolan film Tenet

Hij is het briljante brein achter Inception, is met Dunkirk verantwoordelijk voor één van de beste oorlogsfilms ooit en gaf ons de ongeëvenaarde Batman trilogie. Als je de naam Christopher Nolan op en poster ziet staan, kun je blind een kaartje kopen. In 2020 komt hij met een nieuwe film genaamd Tenet, en de eerste trailer van zijn nieuwe meesterwerk verscheen deze week.

De laatste keer dat we konden genieten van het werk van Christopher Nolan was in 2017. Toen werden we massaal weggeblazen door Dunkirk. Drie jaar later gaat hij dat opnieuw proberen, maar dan met een film die vooral doet denken aan één van zijn bekendste creaties: Inception. In die film uit 2010 werd de kijker meegesleurd in een complex web van dromen. Een uniek concept dat ook nog eens perfect werd uitgevoerd. Met Tenet wil Nolan opnieuw iets bijzonders neerzetten.

Een kruising tussen James Bond en Inception

Kijk vluchtig naar wat Tenet is en je zult niet meteen onder de indruk zijn. In de basis is de nieuwe Nolan film een verhaal over spionage. Een soort James Bond. Absoluut vermakelijk, maar in een jaar waarin ook gewoon een echte Bond-film gaat verschijnen is dat natuurlijk niet genoeg. Gelukkig lijkt Nolan opnieuw iets bijzonders te hebben gevonden.

Wat dat is, kan nog niet precies gezegd worden. De trailer roept namelijk meer vragen op dan antwoorden. Wel wordt duidelijk dat er gespeeld gaat worden met tijdreizen. Hoe dit precies werkt is nog onduidelijk, maar in bovenstaande trailer zien we al dat dit het nodige aantal bijzondere scènes gaat opleveren.

Christopher Nolan film met Nederlands tintje

In de eerste trailer van Tenet zien we ook de cast voor het eerst in actie. Naast hoofdrolspeler John David Washington (BlackkKlansman) zien we ook Robert Pattinson (de nieuwe Batman), Elizabeth Debicki (The Great Gatsby), Aaron Taylor-Johnson (Avengers: Age of Ultron), Michael Caine (The Dark Knight), Himesh Patel (Yesterday), Clémence Poésy (Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1) en Dimple Kapadia.

Christopher Nolan Tenet
Bron: Entertainment Weekly

Daarnaast heeft de film ook een Nederlands tintje. Mede-verantwoordelijk voor de schitterende beelden is namelijk de Zwitsers-Nederlands cinematograaf Hoyte van Hoytema. Die eerder ook al samenwerkte met Christopher Nolan voor Interstellar en Dunkirk. Daarnaast vinden we op zijn CV ook Spectre, Call Girl en het afgelopen jaar verschenen Ad Astra.

Releasedatum Tenet

Tenet heeft de potentie om één van de beste films van 2020 te gaan worden. Of dat ook daadwerkelijk gaat lukken, zien we op 16 juli. Vanaf die dag draait de nieuwe film van Christopher Nolan in de Nederlandse bioscopen.

GQ

Reageer op artikel:
James Bond meets Inception in hyper ambitieuze Nolan film Tenet
Sluiten