Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 15 jun 2020
Leestijd: 2 minuten

Grootse plannen James Bond franchise met spin-offs en series

Na meer dan een half jaar uitstel komt in november (hopelijk) alsnog de laatste James Bond film met Daniel Craig naar de bioscoop: No Time To Die. Nieuwe ontwikkelingen wijzen op een onverwachte opvolger voor Craig, een nieuwe franchise en grote betrokken namen.

Pas op: dit artikel bevat een grote spoiler voor No Time To Die. De spoilende koppen zijn al overal op sociale media te lezen, maar als je geheel blanco de nieuwe Bond-film wilt gaan checken, klik dan snel dit artikel weg. Je bent bij deze gewaarschuwd!

⚠️Hieronder volgen spoilers⚠️

James Bond spin-off

Phoebe Waller-Bridge werd dankzij komedie Fleabag en de spionage-thriller Killing Eve al bedolven onder de prijzen. Afgelopen jaar kreeg ze mede daardoor de grote eer om mee te schrijven aan het script voor No Time To Die.

Daarmee is ze de tweede vrouw in de geschiedenis van de franchise die dat voor elkaar krijgt. Langzaam wordt nu duidelijk waarvoor Waller-Bridge is ingeschakeld. Het blijft namelijk niet bij wat hulp voor het script van No Time To Die.

Onlangs verscheen een lijst met acteurs en hun rollen in die film op eBay.

Daaruit bleek dat James Bond in No Time To Die een dochtertje van vijf heeft, genaamd Mathilde. Ook is Craig al met haar te zien op gelekte set-foto’s.

Phoebe Waller-Bridge (Afbeelding: Jean-Baptiste Lacroix / AFP)

Phoebe Waller-Bridge

Dat was al groot nieuws, maar daar komt nu een schep bovenop: betrouwbare bronnen melden namelijk dat Waller-Bridge gevraagd is om een James Bond spin-off te ontwikkelen, waarin zijn dochter getraind wordt om een dubbelagent te worden.

Er zijn zelfs plannen voor een complete franchise. Daarmee kunnen de producenten alsnog hun vrouwelijke James Bond introduceren, zonder dat de reguliere filmserie vervangen hoeft te worden. Het is onduidelijk of beide filmseries naast elkaar gaan lopen. Een oudere Mathilde zou immers ook betekenen dat Bond ondertussen in de zestig is.

Nieuwe franchise

“De Bond bazen zijn erg enthousiast over het feit dat 007 een dochter heeft en de kans om een nieuwe franchise om haar heen te creëren”, aldus een bron tegenover The Mirror.

Waller-Bridge heeft dankzij Killing Eve zowel ervaring met het schrijven van spionage-thrillers als met donkere humor. “Waarschijnlijk zal Bond in die spin-off in een tweestrijd zitten omdat ze haar moeten opleiden als een huurmoordenaar, in combinatie met de kenmerkende zwarte humor van Waller-Bridge, die te zien is in Killing Eve.”

Echt de nieuwe Bond?

Het is onduidelijk of Waller-Bridge enkel ideeën aanlevert of de spin-off ook echt gaat produceren. Bronnen wijzen er echter op dat “de bazen haar een grote rol willen geven in de productie van de film.”

Voorlopig blijft het bij geruchten, maar het is duidelijk dat men grote plannen heeft voor Mathilde. Of zij uiteindelijk echt uitgroeit tot de nieuwe James Bond of dat de geheim agent toch gerecast gaat worden, gaan we hopelijk snel ontdekken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Mirror

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Echte verhalen regelrecht in je mailbox.

Reageer op artikel:
Grootse plannen James Bond franchise met spin-offs en series
Sluiten