‘James Bond 25’ mogelijk zonder Daniel Craig na wegsturen Danny Boyle

Ongeveer een jaar geleden werd bekend dat Daniel Craig nog één keer de rol van 007 op zich zou gaan nemen. Goed nieuws natuurlijk, want de Engelsman had inmiddels wel bewezen dat hij een uitstekende, zo niet de beste, James Bond is. Helaas komt nu het nieuws naar buiten dat er een beslissing is gemaakt die het laatste optreden van Daniel Craig in gevaar brengt.

De producenten Barbara Broccoli en Michael Wilson hebben namelijk bekend gemaakt dat Danny Boyle niet langer de regisseur is van Bond 25. De opvolger van Sam Mendes, die de voorgaande twee films regisseerde, werd de deur gewezen vanwege creatieve onenigheid. Danny Boyle wilde alleen meewerken aan de nieuwe Bond film als hij zelf het script mocht maken. Dat is nu zijn ondergang geworden.

Uitgesproken script zorgt voor problemen

Het scenario dat hij samen met John Hodge schreef, speelt in op actuele thema’s zoals #metoo en zou een Russische bad guy kennen. Het script is eigentijds, maar vooral meer uitgesproken ten opzichte van de voorgaande James Bond films. De producenten leken Danny Boyle een kans te geven, maar zien nu toch af van de man die ons Trainspotting en 28 days later heeft gebracht.

Er is besloten om een ouder script geschreven door Neal Purvis en Robert Wade van de plank te halen. Deze wordt vermoedelijk herschreven of afgemaakt en dat zorgt voor vertraging. Eigenlijk zouden de opnames in december gaan starten, maar dat gaan ze niet halen. De verwachting is dat de camera’s een half jaar later dan gepland gaan draaien. Hierdoor verschuift ook de releasedatum naar medio 2020.

James Bond in gevaar?

Vervelend, maar dit is niet het grootste probleem. Volgens insiders is de kans namelijk groot dat Daniel Craig nu ook afhaakt. Dat de acteur voor de vijfde keer 007 zou gaan spelen heeft namelijk te maken met Danny Boyle. Het is geen geheim dat Craig eigenlijk geen zin had om nog een keer James Bond te spelen. Pas toen Danny Boyle werd aangesteld als regisseur gaf de vijftigjarige acteur zijn ja-woord.

Wie gaat Daniel Craig vervangen?

Nu Danny Boyle niet langer regisseur is van Bond 25 is het nog maar de vraag of Daniel Craig aanblijft als 007. Dat zou kunnen beteken dat de producers eerder dan gepland een nieuwe Bond moeten vinden. Over wie dat kan gaan zijn, wordt hevig gespeculeerd. De meest gehoorde naam is die van Idris Elba, maar hij is in 2019 druk met de opnames van Fast and Furious spin-off Hobbs and Shaw. We gaan het zien.

NU.nl

Reageer op artikel:
‘James Bond 25’ mogelijk zonder Daniel Craig na wegsturen Danny Boyle
Sluiten