Jaguar en Dua Lipa remixen het autorijden met de 100% elektrische I-PACE

Met de PACE familie, de F-PACE, E-PACE en de 100 procent elektrische I-PACE, stapt Jaguar een geheel nieuw speelveld in. De SUV’s zijn niet te vergelijken met het huidige wagenpark van de Britse autofabrikant. Wij namen de proef op de som en reden in de I-PACE.

Op 3 september mochten wij als één van de eerste ter wereld instappen. De Jaguar stond klaar en we moeten toegeven, dat we het er moeilijk mee hadden toen we weer uit moesten stappen. Jaguar heeft met de I-PACE een nieuwe wending gegeven aan elektrisch rijden. Het is opmerkelijk hoe een volledig elektrische SUV stoer, spannend, snel, maar ook veilig en vertrouwd aan kan voelen.

Dua Lipa x Jaguar

Jaguar is thrilled to announce the start of The PACE, a series of cutting-edge cultural experiences, shaped in partnership with innovative creators. Season One presents Dua Lipa, undoubtedly one of pop’s most intensely driven people.

De rit remixed

Alvorens we instapten werden onze auto’s geregistreerd. Jaguar en Dua Lipa houden het thema – muziek en technologie – hoog. Hoe? Door de nieuwe track Want To van de immens populaire popster te remixen op basis van jouw rijgedrag. Zelf proberen? Je eigen remix maken, doe je hier.

Hoewel een geremixte track van Dua Lipa weinig toevoegt aan je rijervaring, kenmerkt het wel hoe serieus Jaguar het imago van The PACE wil overbrengen. De SUV’s zijn op de eerste plaats bedoeld voor een jonger publiek. Het remixen van de track Want To was slechts een voorproefje van de verdere plannen die Jaguar heeft met The PACE. Op basis van je rijgedrag kan er bijvoorbeeld een playlist worden aangemaakt in Spotify die volledig op jou is afgestemd.

Jaguar x Dua Lipa

Waarom dan Dua Lipa? De popsensatie is momenteel een van de meest gestreamde artiesten ter wereld. Zij is volgens Jaguar de perfecte ambassadrice voor The PACE. De jonge popster was zelf de hekkensluiter op het evenement met een sensationeel optreden. Ook is ze de eerste persoon ter wereld die op reguliere basis al in een I-PACE mag rijden en na onze ervaring, zijn we daar vrij jaloers op.

Tijdens het evenement maakte Jaguar nogmaals duidelijk hoe belangrijk muziek is. In de oude suikerfabriek in Halfweg waar we werden ontvangen, zorgden Grace Carter, Dua Lipa en een paar toffe dj’s voor een spectaculaire muzikale ervaring. De boodschap was duidelijk: “Dit is The PACE. Wij zijn de ultieme auto voor de muziekliefhebber en auto-fanaat.” Een duidelijke boodschap die de Britse autofabrikant aan de nieuwe doelgroep brengt.

Jaguar and global superstar singer-songwriter Dua Lipa launch pioneering tech and music collaboration with live performance of exclusive remix of unreleased track, Want To {PACE Remix} – created by utilising innovative technology from the Jaguar all-electric I-PACE – at Sugar City in Amsterdam, Netherlands.
Fans can personalise their own version of Dua Lipa’s latest track Want To {PACE Remix} at remix.jointhepace.com, from data captured by the all-electric I-PACE, through Spotify, or by tapping a rhythm on a mobile. #thepace #jaguar

I-PACE en de PACE-familie

Vanaf het moment dat mijn voet het gaspedaal raakte, heb ik hem nauwelijks meer losgelaten. Dit was ook niet nodig, want de I-PACE is voorzien van hightech functies die autorijden nog makkelijker, en spannender, maken. Wat ons vooral verbaasde was de auto-brake functie. Hoe dieper je het gaspedaal indrukt, hoe sneller je rijdt – logisch. Zodra je de voet er weer van afhaalt, zal de auto uit zichzelf – meer dan normaal gebeurt – remmen. Iets waar je de eerste vijf minuten aan moet wennen, daarna wil je niets anders meer.

Jaguar I-Pace

De I-PACE is volledig elektrisch. Dat betekent dat je met een beperkte actieradius te maken hebt. De I-PACE is goed voor 470 kilometer, maar wel met perfecte weersomstandigheden en een gaaf terrein. Je kunt echter meer energie opwekken door zuinig te rijden. Zodra je remt zal de auto gaan laden. Een zeer slimme manier om je maximale afstand met kilometers te verlengen. In het dashboard zie je wanneer je de acculading vergroot of verbruikt.

Dynamic Mode

De I-PACE toont van binnen en buiten al dat een elektrische auto spannend kan zijn, maar wat ontbreekt is het ronkende geluid van de motor. Hier heeft Jaguar zijn eigen oplossing voor gevonden. Schakel de wagen in ‘Dynamic Mode’ en je beleeft een rijervaring die je zelden eerder hebt meegemaakt. Het is lastig te omschrijven, maar toen ik hem eenmaal in Dynamic Mode had gezet, leek het haast alsof ik een vliegtuig hoorde opstijgen. De grote verrassing: ik was het zelf!

Het voelt geweldig om over de snelweg te blazen (letterlijk), maar het is daarentegen ook gewoon heerlijk om in rust en stilte rijden. De wagen is akoestisch gedempt, waardoor het haast lijkt alsof je een noise cancelling headphone draagt. Dit lijkt wellicht onveilig, maar de frequenties van sirenes en claxons snijden door de demping heen. Het moge duidelijk zijn dat ook hier de invloed van Dua Lipa weer sterk naar voren komt. In de I-PACE kun je beter van je favoriete muziek genieten dan in elke andere auto.

Ultiem gemak

Aan andere hightech toevoegingen geen gebrek. De auto rijdt nagenoeg uit zichzelf. Door de strepen op de weg te herkennen zal de I-PACE nooit van baan verwisselen tenzij je het zelf doet. Op elke denkbare mogelijkheid kun je een mobile device verbinden en naar je favoriete Spotify-lijsten luisteren. Het chassis van de auto is met centimeters verstelbaar, omdat het gewicht veelal in de aandrijfassen van de wielen zit. Alles is verstelbaar en als je de app downloadt, wordt het stuur en je stoel met het instappen helemaal op je persoonlijke voorkeuren afgesteld.

F-PACE

Tijdens het Jaguar x Dua Lipa evenement lag voor ons de focus op de I-PACE, maar ook de andere SUV’s uit de PACE-familie speelden een prominente rol. De F-PACE is de luxe performance SUV met een hybride motor. Deze Jaguar wordt nog aangedreven door een kleine elektra-motor, maar rijdt voornamelijk op benzine.

Jaguar F-Pace

De F-PACE is de grote broer in de familie. Het is een robuustere uitvoering van de PACE, maar hij weet tegelijkertijd zijn luxe uitstraling te behouden. Veiligheid staat centraal en door de geavanceerde technologie is de rijervaring en de muziekbeleving nog steeds state of the art.

E-PACE

De E-PACE is de compactere SUV in de line-up. Nog altijd ruim, maar uitermate geschikt voor wendbaar en dynamisch rijgedrag. Een perfecte auto voor dagelijks gebruik, maar wel voorzien van een stevig kloppend Jaguar-hart.

Jaguar E-paceIn samenwerking met Jaguar

Reageer op artikel:
Jaguar en Dua Lipa remixen het autorijden met de 100% elektrische I-PACE
Sluiten