Pim Jansen
Pim Jansen Wheels 6 mrt 2019

De Jaguar I-PACE: auto van het jaar en onuitputtelijke bron van inspiratie

Over smaak kun je natuurlijk ontzettend lang discussiëren. Wat voor de één kunst is, zal de ander als afzichtelijk bestempelen. Waar iedere man het wel over eens is, is dat mooie snelle auto’s de ultieme vorm van kunst zijn. Ze zijn waanzinnig mooi vormgegeven, kennen een sublieme wegligging en zijn een genot om in te rijden. Wat wil je als man nou nog meer? Een beetje kunstenaar laat zich dus maar al te graag inspireren door de wonderen der techniek. Zo ook Selwyn Senatori.

Selwyn Senatori vindt inspiratie in de Jaguar I-PACE

De Italiaanse Senatori is een ras-Italiaan en in tegenstelling tot wat je van menig Italiaan zou verwachten, is zijn favoriete wagen geen snelle Lamborghini of Maserati. Zijn wagen is een mooie Jaguar. Om precies te zijn: de Jaguar I-PACE. Die bolide geeft hem voldoende inspiratie om zich helemaal over te geven aan zijn grote passie: kunst. Op de Masters of LXRY kon je vorig jaar zien hoe hij kunst definieert.

De Italiaan mag dan wel geboren zijn in het land van Ferrari, zijn hart heeft hij verloren aan ons eigen Amsterdam. De keuze voor Amsterdam was zeker eind 2018 erg handig in verband met de Masters of LXRY. Hij beschilderde namelijk tien speciale I-PACE-laadpalen van Alfen. Deze zijn te winnen bij de aanschaf van de auto van het jaar, de Jaguar I-PACE.

Logische keuze

Wat Selwyn Senatori betreft is de keuze voor de Jaguar I-PACE logisch. De wagen is in zijn optiek terecht auto van het jaar. “Toen de Jaguar I-PACE in beeld kwam, was ik direct verkocht! Het design van de auto is prachtig en ook de 100% elektrische aandrijving spreekt me sterk aan!’’

Jaguar I-PACE | Kunstenaar Selwyn Senatori laat zich inspireren door Jaguar I-PACE

Selwyn Senatori is (levens)kunstenaar. De passie voor de mooie dingen van het leven is in elk schilderij van zijn hand terug te vinden. Selwyn is – uiteraard – ook autoliefhebber. En ook daarbij gaat hij voor energiek en vooruitstrevend. Hij laat zich vanaf nu inspireren door de 100% elektrisch aangedreven Jaguar I-PACE.

Een auto als inspiratiebron is voor de neo-pop kunstenaar wel even iets anders dan de kunstwerken die hij normaliter vervaardigt. Zijn stijl laat zich vooral kenmerken door het gebruik van grote objecten met heldere frisse kleuren waar de energie vanaf straalt. Onlangs heeft hij in New York nog een gigantisch muurschildering gemaakt in samenwerking met een andere grootheid: David Guetta.

Kunst op vier wielen

De nieuwe Jaguar I-PACE heeft Senatori al eens eerder verleid tot het maken van een opvallend kunstwerk. Zo heeft hij een ‘white box’, die plaats biedt aan een I-PACE, beschilderd. Het hele creatieve proces is vastgelegd op video door Rahi Rezvani en was te bezichtigen op een groot scherm tijdens de Masters of LXRY.

Op de beurs was de kunstenaar zelf ook aanwezig. Je kon toen zelf getuige zijn van zijn manier van werken en hij beschilderde ter plekke de laadpalen die je kunt winnen bij de aanschaf van een nieuwe Jaguar I-PACE. Nog een goede reden om deze elektrische auto te gaan overwegen.

Eerste elektrische Jaguar op de Nederlandse markt

De Jaguar I-PACE is de eerste volledig elektrisch aangedreven Jaguar op de Nederlandse markt. De I-PACE accelereert eenvoudig in 4.8 seconden van 0 tot 100 kilometer per uur, heeft een range van 470 kilometer en biedt een zee aan ruimte. Dankzij het stijlvolle design, de kwaliteit en de toepassing van innovatieve technologie is de wagen in Duitsland dan ook terecht uitgeroepen tot auto van het jaar.

LXRY

Reageer op artikel:
De Jaguar I-PACE: auto van het jaar en onuitputtelijke bron van inspiratie
Sluiten