Jaguar F-type krijgt facelift waarbij de Kardashians in het niet vallen

In 2014 kwam Jaguar met de Jaguar F-type op de markt. Deze Britse sportauto was met name dankzij het stijlvolle design een groot succes. De F Type kreeg in 2017 een facelift waarbij er weinig veranderde, maar dat is met de facelift die Jaguar nu aangekondigd heeft wel anders. Hier kunnen de Kardashians nog een puntje aan zuigen.

Jaguar F-type volledig omgebouwd

De Jaguar F-type wordt volledig aangepakt. Het meest opvallende aan de facelift is de neus van de auto. Met een verbrede grill, nieuwe slanke koplampen en een motorkap met grote luchtinlaten ziet de voorkant er compleet vernieuwd uit. Aan de achterkant van de coupé zien we nieuwe achterlichten die doen denken aan de achterlichten van de I-Pace. Het exterieur is weer een plaatje om te zien. Het lijkt erop dat nieuwe Jaguar nog weer een stukje mooier is dan de huidige versie en dat is leek onmogelijk. Een compliment voor de ontwerpers, die overigens niet alleen het exterieur aangepakt hebben.

Jaguar F-type
Bron: Wheelsage/Porlamfer

In het interieur van de Jaguar F-type vinden we ook vernieuwingen. Achter het stuur zie je nu een volledig digitaal instrumentenpaneel van 12,3 inch. In de middenconsole heeft Jaguar een 10 inch Touch Pro-systeem geplaatst die zowel Apple CarPlay als Android Auto ondersteunt.

Jaguar F-type Interior
Bron: Wheelsage/Porlamfer

Motoren

De Jaguar F-type wordt geleverd in Nederland met een vier- en achtcilinder motor. De V6 die voorheen nog beschikbaar was ontbreekt. Jammer voor de puristen die van handmatig schakelen houden, want met het verdwijnen van de V6 verdwijnt ook de handbak. De viercilinder motor is niet aangepast en levert nog steeds 300 pk. Er zijn twee versies van de achtcilinder beschikbaar. De V8 met 450 pk en 580 nm koppel die voor een sprinttijd van 4,6 seconden naar de 100 kilometer per uur zorgt. En de krachtigste, de V8 met 575 pk. Deze is beschikbaar in de F-type R en dit is de extreemste versie die er is. Met de 5,0 liter V8 bereik je de 100 kilometer per uur in 3,7 seconden.

Jaguar F-type
Bron: Wheelsage/Porlamfer

? Check ook: Dit zijn de Aston Martins in No Time to Doe; van Rapid-E tot Valhalla

acquiremag.com

Reageer op artikel:
Jaguar F-type krijgt facelift waarbij de Kardashians in het niet vallen
Sluiten