Redactie
Redactie Auto's 18 apr 2016

Jaguar brengt de iconische 1957 XKSS weer tot leven

Het opnieuw produceren van auto’s is een zeldzame gebeurtenis in de wereld van klassieke auto’s, maar Jaguar zet met deze actie hopelijk nogmaals de trend. Het bedrijf bevestigde onlangs dat ze hyper coole XKSS, een auto die voor laatste gebouwd werd in 1957, nieuw leven gaan inblazen.  

Deze auto wordt door velen gezien als ‘s werelds eerste supercar. Dit prachtexemplaar heeft een 3.4 liter, 250 pk motor en sprint van 0 naar 100 km/h in 5,2 seconden. Vergis je niet: het gaat hier niet om een renovatie, maar om gloednieuwe auto’ s die gebouwd worden op basis van exact dezelfde specificaties als hun 59 jaar oude tegenhangers.

De originele XKSS is een zeer begeerde machine – niet als laatste vanwege de zeldzaamheid. Van de oorspronkelijke 25, zijn er 9 verwoest tijdens een brand in de beroemde Browns fabriek. 59 jaar later maakt Jaguar deze verliezen goed met dat exacte aantal.

Steve McQueen in zijn geliefde XKSS

Een eigenaar van de originele XKSS was The King of Cool: Steve McQueen. De XKSS was een van zijn meest geliefde auto’s. Vandaag de dag is dit model de duurste Jaguar ooit gebouwd, met een waarde van meer dan 30 miljoen dollar. De negen nieuwe modellen zijn alleen beschikbaar voor de serieuze verzamelaars. Los van het enorme prijskaartje, zullen de auto’s niet de weg op mogen. Dit omdat ze niet voldoen aan de hedendaagse veiligheids- en emissienormen. De kans dat je er eentje ziet rijden, is dus uitgesloten, of het moet ergens op een circuit zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Jaguar brengt de iconische 1957 XKSS weer tot leven
Sluiten