Keiharde Vanguard trailer: Jackie Chan is terug, en hoe!

Maak kennis met de eerste trailer voor Vanguard, een keiharde actiefilm met Jackie Chan in de hoofdrol.

Filmlegende Jackie Chan gaf onlangs in een interview aan dat hij niet meer telkens hetzelfde wilt doen. Daardoor heb je de acteur, stuntman, zanger en kungfudeskundige de laatste tijd amper op het witte doek gezien.

Vanguard: Jackie Chan is terug

Blijkbaar wist het plan van Rumble in the Bronx-regisseur Stanley Tong de 66-jarige stuntman wel te overtuigen. Jackie Chan speelt namelijk de hoofdrol in de gloednieuwe actiefilm Vanguard.

Nostalgie zal ongetwijfeld ook een grote reden zijn geweest. Stanley Tong en Jackie Chan hebben in de jaren negentig namelijk samen meerdere heerlijke vechtfilms uitgebracht. Echte cultklassiekers binnen het genre. Negen zelfs, om precies te zijn.

Maar goed, terug naar heden, want ook als zestiger is Chan nog steeds niet vies van keiharde actie. Dat bewijst de eerste trailer voor Vanguard.

Negen steden, vijf landen

De film is in negen steden in vijf landen gefilmd, over de hele wereld. Van Londen, Dubai en Zambia tot India en China. Tong belooft een groots, spectaculair actie-avontuur zoals je ze eigenlijk nog zelden ziet. Met actiescènes op het land, ter zee en in de lucht.

Allemaal leuk en aardig, maar waar gaat Vanguard over? De film gaat over een gelijknamig beveiligingsbedrijf, dat ingeschakeld wordt door een account. Met een reden: de beste man is het doelwit geworden van ’s werelds dodelijkste groepje huursoldaten.

Bijna verdronken

Oftewel, Jackie Chan krijgt alle ruimte om brute actie op je beeldscherm te toveren. De eerste trailer voor Vanguard is maar net een minuut lang, maar weet toch meteen te overtuigen. Voor dit soort klassieke filmactie zijn we altijd wel te porren! Voor Chan betekende het echter bijna het einde van zijn carrière: tijdens het filmen van een scène op het water, is de acteur bijna verdronken.

En Nederland dan?

De enige grote vraag die nog resteert is wanneer we Vanguard kunnen gaan zien in Nederland. De film heeft een distributeur gevonden voor Noord-Amerika, waar de film vanaf 20 november in de bioscoop te zien zal zijn.

Hopelijk weet de film daar zo te scoren dat een wereldwijde release snel volgt. En ach, anders is het een kwestie van een digitale release afwachten.

Jackie Chan Vanguard
Poster (Bron: Gravitas Ventures)
Reageer op artikel:
Keiharde Vanguard trailer: Jackie Chan is terug, en hoe!
Sluiten