Jackass is terug en zorgt voor jeugdsentiment met nieuwe film

Als er één tv-programma het begin van de zeroes tekent, dan is het Jackass, waarin bizarre en pijnlijke stunts werden uitgehaald. De serie werd vooral gekeken door jongens, onder wie het populair was de capriolen te imiteren. Die jongens zijn nu mannen en kunnen zich klaar maken voor een reünie. Er komt een nieuwe film.

Jackass viert reünie met nieuwe film

De populaire MTV-serie Jackass was van 2000 tot en met 2002 op het muziekkanaal te zien en is nog jarenlang herhaald. Later zijn er ook nog eens drie films gemaakt. Er komt in 2021 een nieuwe film, waarmee het 20-jarig jubileum van de show gevierd wordt, zo meldt The Wrap.

Producent Paramount bevestigde het nieuws, maar wilde verder nog niet ingaan op details. Het is dus nog niet bekend wie van de originele Jackass-cast zal meedoen aan het project. Wel is de releasedatum al bekend. De film komt uit op 5 maart 2021.

Eerste samenkomst na overlijden Ryan Dunn

Het is de eerste keer sinds het overlijden van castlid Ryan Dunn dat de Jackass-ploeg weer samenkomt. Dunn overleed in 2011 aan de gevolgen van een auto-ongeluk.

Jackass werd bedacht door Johnny Knoxville, Jeff Tremaine en Spike Jonze. Andere bekenden van de show waren Bam Margera, Steve-O, Chris Pontius, Ryan Dunn, Brandon DiCamillo, Raab Himself, Ehren McGhehey, Dave England, Preston Lacy en Jason Acuña. De meesten van hen kwam uit de wereld van de extreme sports, sommigen van hen waren stuntman.

De oorsprong van het Jackass ligt in het skateboardtijdschrift Big Brother Magazine, waarvoor onder anderen Jeff Tremaine, Rick Kosick en Chris Pontius werkten, met bijdrages van Johnny Knoxville en Dave England. De show werd aanvankelijk met een vrij laag budget gemaakt, evenals de films. Uiteindelijk leverde de MTV-serie wereldwijd miljoenen euro’s op.

? Check ook: 26 modetrends uit de jaren 90, gevormd door subculturen

Reageer op artikel:
Jackass is terug en zorgt voor jeugdsentiment met nieuwe film
Sluiten