Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Sport 22 jun 2020
Leestijd: 2 minuten

Grealish breekt nu al bijzonder Premier League record, met nog 9 duels te gaan

De Premier League is weer begonnen. Dat Liverpool kampioen gaat worden is wel zeker, maar andere clubs hebben nog genoeg spannende wedstrijden voor de boeg. Neem bijvoorbeeld Aston Villa. De club uit Birmingham staat voorlaatste en moet vrezen voor degradatie. Gelukkig kunnen ze hun hoop vestigen op één van de grootste talenten van Engeland: Jack Grealish.

Volgens verschillende kenners heeft Jack Grealish de potentie om een Premier League ster te worden. John Terry noemde hem onlangs nog de nieuwe Hazard en Volgens Joe Cole is hij het grootste Engelse talent sinds Paul Gascoigne. Of Jack Grealish de hoge verwachtingen waar kan maken, moeten we nog maar zien. Gelukkig heeft hij zijn eerste record inmiddels te pakken en dat is een bijzondere.

Grealish breekt opmerkelijk record

Jack Grealish pakte het record in de beginfase van het duel tegen Chelsea. De wedstrijd was slechts een paar minuten oud toen de middenvelder tegen de grond werd gewerkt. De arbiter van dienst, Paul Tierney, blies op zijn fluit en dat was de 128ste keer dat Jack Grealish dit seizoen het slachtoffer was van een overtreding. Een nieuw record en dat terwijl er nog negen(!) wedstrijden te spelen zijn.

128 keer werd Grealish tegen de grond gewerkt en dat in slechts 28 wedstrijden. Dat betekent dat de Aston Villa middenvelder gemiddeld 4,6 keer per wedstrijd slachtoffer is van een overtreding. Wat dat betekent, kun je op verschillende manieren interpreteren. Zo zou je kunnen zeggen dat Grealish zo goed is, dat hij alleen met harde hand gestopt kan worden. Helaas voor Jack denken veel fans dat er andere redenen zijn.

Waarom is Jack Grealish zo vaak het slachtoffer

Op Twitter zijn fans het er namelijk over eens dat dit record alles behalve positief is. Zo wordt Jack Grealish vooral verweten dat hij veel te makkelijk naar de grond gaat. Anderen beweren dat hij te vaak zelf een actie inzet en misschien eens wat vaker de bal moet afgeven aan een medespeler. De derde en meest opmerkelijke reden is zijn kapsel.

Strijd tegen degradatie

Het is in ieder geval zeker dat Jack Grealish voldoende speeltijd gaat krijgen om dit record nog verder aan te scherpen. Aston Villa heeft hun sterspeler namelijk hard nodig in de strijd tegen degradatie. Met zeven goals en zes assists is Grealish bij bijna de helft van alle Villa goals betrokken. Het is voor de fans te hopen dat hij daar nog een aantal treffers aan toe kan voegen. Wie weet aankomende woensdag al. Dan gaat Aston Villa namelijk op bezoek bij Newcastle United.

Lees ook: Manchester City op Twitter met de grond gelijk gemaakt na modeflater

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Grealish breekt nu al bijzonder Premier League record, met nog 9 duels te gaan
Sluiten