Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Films & Series 26 jul 2018

J.J. Abrahams’ WWII horror-film ‘Overlord’ wordt een gruwelijk spektakel

Tweede Wereldoorlog-films zijn er in vele soorten en maten. Van drama tot actie en van komedie tot thriller. Het kan allemaal en daarom heeft J.J. Abrahams besloten om deze historische gebeurtenis te verfilmen met een bloederige horror sausje. Overlord is het resultaat en we kunnen ons gaan opmaken voor de meest angstaanjagende nazi’s ooit.

Het verhaal is simpel. Een groep paratroopers belandt tijdens operation Overlord (D-Day) ver achter de Duitse linies. Daar stuiten ze op een klein dorpje met een groot geheim. Het is namelijk op deze plek waar de Duitsers experimenten uitvoeren op hun manschappen om zo de ultieme soldaat te creëren. Het resultaat is behoorlijk angstaanjagend.

Genetisch gemanipuleerde nazi’s

Dit klinkt misschien als een slechte b-film, maar wacht even tot je de trailer gezien hebt. Deze is namelijk van hoog niveau. De grimmige sfeer is ijzingwekkend en de genetisch gemanipuleerde soldaten zijn behoorlijk beangstigend. Als je dacht dat nazi’s de verpersoonlijking van het kwaad waren, dan ken je deze duistere creaties nog niet. Combineer dit met de muziek van AC/DC als soundtrack en je hebt een dijk van een trailer.

Naast J.J. Abrahams als producer zien we ook binnen de cast een aantal bekende namen. Vooral Game of Thrones-fans zullen twee bekende gezichten herkennen, namelijk Jacob Anderson (Grey Worm) en de Deense acteur Pilou Asbæk (Euron Greyjoy).

Overlord in de bioscoop

Natuurlijk is een goede trailer en een dito cast geen garantie voor een goede film. Daarom is het afwachten tot later dit jaar. Overlord is vanaf 9 november te zien in de Amerikaanse bioscopen en zal, naar alle waarschijnlijkheid, ook hier in Nederland rond die tijd verschijnen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

YouTube

Reageer op artikel:
J.J. Abrahams’ WWII horror-film ‘Overlord’ wordt een gruwelijk spektakel
Sluiten