Style

Items waarin je best mag investeren

Een op maat gemaakt pak, een goed horloge of de perfecte schoenen die je altijd aan kan, ook wanneer het regent. Wanneer je investeert in bepaalde items zul je hiervoor worden beloond doordat je er jaren plezier van hebt én omdat het de hoogtepunten uit je garderobe zullen zijn. Wij zetten een paar essentiële items op een rijtje waarin je best mag investeren.

Stropdassen

De das is het centrale punt van je pak. Draag je een pak van goede kwaliteit, draag hier dan ook een stropdas van goede kwaliteit bij. Een goede stropdas is gemaakt van zijde. Als je budget het toelaat, ga dan voor een seven fold stropdas. Deze zijn meestal met de hand gemaakt en van zeer goede kwaliteit. Lees hier meer over waar je op moet letten bij het kopen van een stropdas.

Leren jas

Net als bij een colbert is de pasvorm van een leren jas het belangrijkste. In de loop der tijd vormt leer zich naar je lichaam en wordt de jas er alleen maar mooier op. Draag je een leren jas in combinatie met een jeans en een wit t-shirt dan draag je eigenlijk de casual versie van een pak. Een leren jas van goede kwaliteit gaat zeker jaren mee. Hier leggen we je uit hoe je je leren jas mooi houdt.

Tas

Je draagt een perfect pak, maar daarbij draag je een saaie laptop tas. Dit kan beter. De tas wordt nog weleens vergeten, maar dit is helemaal niet nodig. Zie je tas als schoenen: als de perfecte accessoire die je outfit af kan maken of juist de eyecatcher kan zijn. Een rugzak of een tote bag, gemaakt van leer of canvas: er zijn eindeloos veel opties waarvoor je kunt kiezen.

Portemonneee

Hetzelfde verhaal als met de tas: je outfit is helemaal in orde, maar wanneer je aan de bar staat om te betalen komt er een versleten portemonnee uit je zak die nog net niet uit elkaar valt. Ook hierin mag dus geïnvesteerd worden. Kies voor een simpele, maar toch stijlvolle portemonnee. Kies bij voorkeur voor leer en let er op of de stiksels stevig zijn. Ook is het natuurlijk belangrijk dat je genoeg ruimte hebt voor al je spullen.

Zonnebril

Er zijn talloze modellen zonnebrillen, waarvan de Wayfarers, Aviators en Clubmasters wel de bekendste zijn. Kijk in de winkel welk model het best bij de vorm van jouw gezicht past en investeer hierin. Van een klassieke zonnebril met een tijdloos frame kan je jaren plezier hebben en ook dit item kan je outfit net dat beetje meer geven.

01-05-2012 - Slaven