Alrik de Jong
Alrik de Jong Life 16 mei 2019

5 items die iedere moderne man in zijn keuken moet hebben

Natuurlijk ben jij een geëmancipeerde man en sta je ‘s avonds gewoon in de keuken. En aan het materiaal mag het niet liggen. Vijf items die iedere moderne man in zijn keuken moet hebben.

Een goed koksmes

Nee, dan hebben we het niet over die gekleurde keramieken messen bij de Action, maar over een mes dat scherp blijft. Begin gewoon met één goed koksmes, dan volgt de set vanzelf. Onze persoonlijke favoriet is de Santoku van Blenheim Forge. Even Googelen op de scherpste prijs.

Santoku, koksmes, items, keuken, man, barkoeling

Een barkoeling

Als man kon je al niet zonder een barkoeling, want onverwachts bezoek moet je gewoon altijd een koud biertje aan kunnen bieden. Maar nu je wat vaker kookt, snap je helemaal dat je niet zonder een barkoeling kunt, simpelweg omdat je te weinig ruimte in je koelkast hebt. Voor een paar honderd euro heb je al een verdienstelijk exemplaar.

barkoeling, keuken, moderne man

Gietijzeren pan

Je wil als man een beetje ruig kunnen koken met goed materiaal. De eerste pan in je keuken moet dan ook een gietijzeren pan zijn. Die gaat jarenlang mee, je kunt er alles in bakken en je hebt niet te maken met een giftige anti-aanbaklaag. Bovendien leent een gietijzeren pan zich perfect voor eenpansgerechten en is hij makkelijk te reinigen. Onze tip: bezuinig er niet op, want hij gaat langer mee dan je auto.

items, keuken, man, barkoeling, gietijzeren pan

Schort

Een vrouw vindt niets leuker dan een man die voor haar kookt tijdens een date. En daarbij maakt een schort het plaatje compleet. Vrouwen houden van mannen in uniforms, een short ziet er bovendien cool uit als je aan het koken bent. Je hebt tegenwoordig genoeg stijlvolle schorten, het liefst van leer of canvas. Even Googelen en je vindt er genoeg.

items, keuken, man, barkoeling, schort

Cocktailshaker

We kunnen nog genoeg handige items bedenken voor in de keuken, maar het gaat hem om de basics. Dus sluiten we af met een RVS cocktailshaker. Niet alleen voor als je vrienden langskomen, maar vooral als die date nog steeds in huis zit. In je schort een stijlvolle cocktail shaken. Ja, dan heb je haar (of hem natuurlijk).

items, keuken, man, barkoeling, cocktailshaker
Reageer op artikel:
5 items die iedere moderne man in zijn keuken moet hebben
Sluiten