Italiaanse kunstenaar eert Marvel’s Iron Man met indrukwekkend standbeeld

Avengers: Endgame was niet zomaar een film. Het is het slotstuk van meer dan tien jaar aan Marvel films, de climax van een groots verhaal. Hollywood historie. Geheel toepasselijk eindigt Endgame dan ook met de dood van het personage waarmee het allemaal begon: Tony Stark, oftewel, Iron Man.

Eerbetoon aan Iron Man

Dat was even slikken, in de bioscoopzaal. We wisten allemaal dat Robert Downey Jr. niet eeuwig rond zou vliegen in het pak, maar toch is het anders als het dan toch gebeurt. De onvermijdelijke klap. En hoe! Marvel had zijn superheld geen beter afscheid kunnen geven.

Dit is geen comic, waarin het personage na een paar weken weer tot leven wordt gewekt. Robert Downey Jr. is weer vrij. Italiaanse fans besloten zijn rol als Iron Man te eren met een heus monument, neergezet in Forte dei Marmi.

Het gaat om het standbeeld dat je op de onderstaande foto’s kunt zien. We zien Iron Man in zijn iconische houding, alsof hij net geland is. Het vier meter hoge beeld is op smaakvolle wijze afgewerkt met gepolijst staal. Beeldhouwer Daniele Basso maakte het standbeeld voor zijn tentoonstelling Oltre Verso. 

r/marvelstudios – First monument dedicated to Iron Man’s death, erected in Forte dei Marmi (IT)

r/marvelstudios: /r/MarvelStudios is the subreddit dedicated to Marvel Studios and the Marvel Cinematic Universe as a whole!

Man of Steel

Zijn hommage aan Tony Stark staat buiten de galerij waar de rest van zijn kunst te vinden is. De titel van het kunstwerk is “Man of Steel”, vanwege het materiaal waarmee het monument gemaakt is. Wij denken dan meteen aan Superman, maar dat mag de pret niet drukken.

Op de plaquette staat het volgende in het Italiaans:

“Dit is het eerste monument gewijd aan Iron Man in het jaar van zijn dood in de filmwereld. We vieren Tony Stark als de man die zijn fortuin wijdde aan het gevecht voor de idealen waarin hij geloofde … om ons eraan te herinneren dat we allemaal de hoofdrolspelers zijn van onze tijd – dat de toekomst van de mensheid afhangt van onze beslissingen … dat we allemaal helden moeten zijn. “

Reageer op artikel:
Italiaanse kunstenaar eert Marvel’s Iron Man met indrukwekkend standbeeld
Sluiten