Redactie
Redactie Cars 28 feb 2017

Italdesign onthult wellicht wel de mooiste supercar in jaren

Roep ‘supercar’ en iedereen spitst de oren. Maar laten we eerlijk zijn: best veel supercars, met name die van de kleinere constructeurs, zijn gewoon niet zo heel erg mooi. Deze nieuwe supercar van Italdesign daarentegen….. bellissimo!

Carrosseriespecialist Italdesign zal slechts vijf exemplaren van deze supercar gaan bouwen. Kopers krijgen de mogelijkheid om hun bolide verregaand te customizen. De basis is echter al helemaal uitgedokterd.

De vormgeving van de wagen bestaat volgens hoofdontwerper Filippo Perini uit twee delen: de lijnen van de onderkant van de wagen zijn 100% gebaseerd op aerodynamische know how om voor maximale prestaties te zorgen. Aan de bovenkant van de koets was ruimte voor, zoals hij het zelf omschrijft, ‘zachtere, vloeiende lijnen die passen in de Italiaanse traditie van gran turismo’s.’

De aandrijving wordt verzorgd door een 5.2 liter V10. Ons sterke vermoeden is dat dit hetzelfde exemplaar is dat ook dienst doet in onder andere de Audi R8 en Lamborghini Huracán. Qua specs komt-ie overeen en Italdesign heeft al banden met Audi en Lambo. In deze Italdesign is-ie goed voor een sprint van 0-100 km/u in 3.2 seconden en een topsnelheid van meer dan 330 km/u.

De naam van de wagen is nog niet bekend. Voorlopig staat-ie nog te boek als de ‘Geneva car’, naar aanleiding van zijn presentatie op de Autosalon van Geneve.

Wij zijn benieuwd naar wat jij van deze Italdesign vindt. Wij zetten ‘m weg tegen enkele concurrenten die recent zijn uitgekomen, gepland of vernieuwd. Welke vind jij de mooiste?

[socialpoll id=”2423302″]

Reageer op artikel:
Italdesign onthult wellicht wel de mooiste supercar in jaren
Sluiten