Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Sport 6 mrt 2020
Leestijd: 2 minuten

Vergeet McGregor: deze spectaculaire baas is dé UFC-vechter van dit moment

Bij de UFC denk je waarschijnlijk direct aan Conor McGregor en zijn aartsrivaal Khabib Nurmagomedov. Logisch, want deze twee kemphanen domineren de headlines. Hierdoor is er, vooral in ons land, vaak relatief weinig aandacht voor andere grote namen. Daarom willen we je graag kennis laten maken met één van de beste en meest interessante UFC-vechters van dit moment: Israel Adesanya.

Deze vechter uit Nigeria had slechts twee jaar nodig om zich naar de top van de UFC te knokken. Israel Adesanya kwam tot nu toe zeven keer in actie. Hij won al deze gevechten, kreeg vier keer de Performance of the Night bonus en twee keer de Fight of the Night bonus. Hij versloeg onderweg naar de top een aantal grote namen waaronder levende UFC-legende Anderson Silva. Op 5 oktober sloeg hij in de tweede ronde regerend middleweight kampioen Robert Whittaker knock out en pakt zo zijn eerste echte titel.

Israel Adesanya: veelzijdigheid als grootste wapen

Dankzij dit indrukwekkende optreden is Israel Adesanya met zijn dertig jaar de jongste mannelijke UFC-kampioen van dit moment. Indrukwekkende cijfers en prestaties, maar dat is niet de voornaamste reden om deze talentvolle vechter te volgen. Veel belangrijker is zijn stijl. Waar de meeste vechters kiezen voor één of twee vechtstijlen, wil Israel Adesanya zo breed mogelijk zijn. Van Braziliaans Jiu Jitsu tot kickboksen en van Muay Thai tot gewoon boksen. Hij beheerst het allemaal.

Deze veelzijdigheid heeft hem de bijnaam “The Last Stylebender” opgeleverd. Dit is een referentie naar de tekenfilmserie Avatar. In een interview liet Israel Adesanya ook weten dat hij zich spiegelt aan het hoofdpersonage van de serie. In Avatar volgen we Aang. Een jongen die alle elementen (lucht, aarde, water en vuur) wil beheren. Dat wil Israel Adesanya ook, maar dan met verschillende vechtstijlen.

Show gecombineerd met resultaat

Zijn veelzijdigheid gecombineerd met zijn explosiviteit en atletisch vermogen maakt Israel Adesanya een genot om naar te kijken. Snelle stoten, harde trappen, vernietigende elleboogstoten en snoeiharde knietjes. Je ziet het allemaal voorbij komen en vaak ook nog een op de meest spectaculaire manier mogelijk. Israel Adesanya is een stijlvolle vechter met veel gevoel voor show. Zo vermaakt hij het publiek regelmatig voor en na het gevecht met zijn dansmoves, maar ook tussen de stoten door maakt hij er graag een showtje van.

UFC-kampioen en Anime nerd:

Israel Adesanya vs. Yoel Romero

Hierdoor lijkt het misschien dat hij de show belangrijker vindt dan het gevecht, maar dat is absoluut niet zo. Israel Adesanya is een strijder die tot de laatste seconden blijft knokken voor de overwinning. Hij heeft alles in zich om een absolute grootheid te worden, dus ga hem in de gaten houden. Dat kan aankomend weekend al, want in de nacht van zaterdag op zondag staat hij tegenover Yoel Romero om zijn titel te verdedigen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vergeet McGregor: deze spectaculaire baas is dé UFC-vechter van dit moment
Sluiten