Redactie
Redactie Eten & Drinken 2 aug 2016

Is Frosé de hypedrank van de zomer?

Vanzelfsprekend houden wij ogen en oren open op zoek naar nieuwe dranktrends. Niet voor niets waren wij er als de kippen bij toen gin & tonic en vermouth aan een wederopstanding begonnen. De nieuwste hypedrank van de zomer lijkt de ‘frosé’ te worden.

Het idee is simpel: suikersiroop + aardbeien + Rosé + even vriezen = Frosé. De bevroren cocktail is een keiharde trend in New York en vliegt – zoals vrijwel alles – nu ook over naar Europa. De vraag is: worden wij hier blij van?

Wat het drankje zo speciaal maakt is natuurlijk het verkoelende element (wie stond er vroeger niet in de rij om een Slush Puppy te halen op een warme dag?) en de mogelijkheid om ‘m te pimpen met andere smaakmakers als fruit (aardbei, perzik en frambozen), verscheidende dranksoorten (vermouth, wodka) of kruiden (munt, basilicum).

Onze culinaire collega’s van Culy.nl hebben onlangs zelf een Frosé gemaakt. Hoe zij het drankje in een paar simpele stappen klaarmaakten, lees je hier.

Wat vind jij van Frosé?

Waarschijnlijk lusten we allemaal wel een lekker wijntje op het terras in de zomer. Op een echt mooie dag zal dat zeker ook meer dan eens een rosé zijn; alleen deze Frosé: worden wij daar blij van of niet?

[socialpoll id=”2378628″]

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Is Frosé de hypedrank van de zomer?
Sluiten