Redactie
Redactie Kapsels & Baarden 1 jul 2016

Is de stoppeltattoo de oplossing tegen kaalheid?

Kaal worden is voor veel mannen vervelend. Intredende kaalheid kun je nog enigszins maskeren of counteren, maar als je eenmaal écht kaal bent, dan houdt het op. Of toch niet? Een zeer bekende tattoo-artist biedt nu een ‘stoppeltattoo’ aan die naar eigen zeggen niet van echt te onderscheiden is.

Wat is een stoppeltattoo?

De stoppeltattoo maakt gebruik van ‘haarpigmentatie’ techniek: een techniek waarbij op de kale hoofdhuid minuscule ‘stoppeltjes’ worden getatoeëerd in de eigen haarkleur. Deze tattoos zijn permanent en verkleuren niet, volgens de specialisten van Tattoo Bob.

Tattoo Bob laat weten dat al meerdere celebrities deze techniek hebben gebruikt. Wie het zijn, wordt niet vermeld en daar is het nu juist om te doen: het verschil moet niet te zien zijn. Natuurlijk voel je een gladde schedel bij aanraking maar op het zicht heb je in plaats van een kaal hoofd een buzz cut van een paar dagen.

In de onderstaande video van Tattoo Bob kun je zien hoe dit werkt. Zo op het oog zijn de ‘stoppels’ inderdaad niet van echt te onderscheiden.

De stoppeltattoo kan een prachtige uitkomst zijn voor mannen die serieus lijden onder hun kaalheid. Waarschijnlijk ook een dure uitkomt, aangezien het een speciale techniek is en meer informatie op aanvraag wordt verstrekt. Desalniettemin: als deze stoppeltattoos écht werken, heb je een oplossing voor de rest van je leven.

Wij moeten overigens direct aan een andere toepassing denken: hoe lang duurt het nog voordat deze haarpigmentatie-techniek ook voor het tatoeëren van stoppelbaarden wordt gebruikt?

Wil je meer informatie over kaalheid? Lees dan deze artikelen:

Wist je dat je haaruitval tegen kunt gaan?
Is er binnenkort eindelijk een kuur tegen kaalheid?
Praktische tips tegen uitdunnend haar

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Is de stoppeltattoo de oplossing tegen kaalheid?
Sluiten