Redactie
Redactie Geld & Carrière 24 mrt 2016
Leestijd: 1 minuut

Is de jonge ondernemer aan het uitsterven?

De huidige generatie jonge werkende mannen (18 – 35 jaar) kenmerkt zich door een grote ondernemersmentaliteit. Relatief veel van ons zijn actief als ondernemer of ZZP’er, maar hoe zit dat in de (nabije) toekomst? Een door Google uitgevoerd onderzoek in Engeland suggereert dat de aankomende generatie veel minder animo heeft voor het ondernemerschap. Is dat ook in ons land zo?

Google vroeg 1021 jongens en meisjes in de leeftijdscategorie 15-18 of zij overwegen om een eigen bedrijf te starten. De Engelse tieners lijken in elk geval niet warm te lopen voor een eigen start-up:

– Slechts 22% zegt een eigen bedrijf te willen beginnen
– 56% Vindt het starten van een eigen bedrijf riskant
– 21% Voorziet een instabiele toekomst als ondernemer
– 11% Noemt het starten van een eigen onderneming roekeloos
– 45% van de meisjes is bang om te falen als ondernemer, tegenover 39% van de jongens

In plaats van een eigen bedrijf richten de jongeren hun pijlen op gevestigde bedrijven: 78% van de respondenten gaf aan zichzelf in de toekomst bij een bewezen succesvol bedrijf te zien werken.

Google schrok kennelijk nogal van de uitkomst van het onderzoek: op Campus London, Google’s Engelse start-up lab, start direct een programma om ondernemerschap te stimuleren.

Hoe zit het met de Nederlandse ondernemer?

Hoe zit het met de Nederlandse ondernemer? Wij horen graag van jou als Manners-lezer hoe je tegen het ondernemerschap aanstaat. Selecteer de situatie die op jou van toepassing is.

[FB_AANJAGER]

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Is de jonge ondernemer aan het uitsterven?
Sluiten