Belgische serie breekt opmerkelijk record en stoot Iron Man 3 van de troon

Het verbreken van film records is meestal weggelegd voor de grote Hollywood producties. In het walhalla van de filmindustrie is alles duurder, groter en (meestal) beter. Toch kunnen ook kleine producties soms een record afsnoepen van de grote jongens. Zo is de Belgische docusoap Helden van Hier: Corona erin geslaagd om Marvel’s Iron Man 3 van de troon te stoten.

Helden van Hier: Corona is een Vlaamse docusoap die de hulpdiensten volgt sinds de start van de coronacrisis in België. Met behulp van bodycams en automatische camera’s worden hulpverleners, zorgverstrekkers en experts op de voet gevolgd. Dichterbij de strijd tegen corona kun je niet komen. In acht afleveringen zien we hoe groot de impact van de pandemie op de zorg is.

De strijd tegen corona in beeld

Inmiddels lijkt de grootste piek achter de rug. De laatste afleveringen wordt dan ook gebruikt om samen met de hoofdrolspelers terug te kijken op de intense periode die zij hebben doorgemaakt. Dit was zeker niet makkelijk en daarom moeten we de mensen die strijden voor onze gezondheid erg dankbaar zijn. Om die reden eindigt Helden van Hier: Corona met een speciaal eerbetoon.

De zorghelden verdienen alle lof en daarom deden de makers van Helden van Hier: Corona een speciale oproep. Iedere Vlaming kon online zijn of haar eigen zorgheld aanmelden. Aan die oproep werd massaal gehoor gegeven. Uiteindelijk werden er in totaal 5.600 namen doorgestuurd en die staan allemaal op de aftiteling.

Belgische serie verslaat Iron Man 3

Zo komen we bij het record dat Helden van Hier: Corona nu te pakken heeft. De laatste aflevering heeft namelijk de langste creditlijst ooit. Dit record was tot voor kort in handen van Iron Man 3. In deze epische superhelden film van Marvel vonden we namelijk 3.700 namen op de aftiteling. Helden van Hier: Corona heeft er dus 1.900 meer op de lijst staan.

Mocht je benieuwd zijn naar Helden van Hier: Corona, dan kun je alle acht afleveringen hier gratis kijken. Heb je na het lezen van dit artikel meer zin gekregen in Iron Man en andere Marvel films, klik dan hier voor de juist kijkvolgorde van alle films.

Reageer op artikel:
Belgische serie breekt opmerkelijk record en stoot Iron Man 3 van de troon
Sluiten