80 miljoen dollar aan iPhones op bijzondere wijze de grens over gesmokkeld

Het is belangrijk om met de tijd mee te gaan en op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen. Dat geldt voor ons allemaal en dus ook voor smokkelaars. Ze worden steeds beter in de gaten gehouden en daarom moeten deze criminelen op zoek naar nieuwe manieren om hun waren over de grens te krijgen. Hun nieuwste trucje: de drone.

Chinese smokkelaars gebruiken de kleine vliegmachine om iPhones over de grens tussen Hong Kong en China te vliegen. Het populaire toestel is in het eerstgenoemde land namelijk een stuk goedkoper dan in China. Het smokkelen van iPhones is dan ook zeker niets nieuws, maar de manier waarop dus wel. Meestal wordt er namelijk gekozen om de toestellen om het lichaam te tapen en vervolgens de grens over te gaan.

Dit zijn volgens Dronestagram de mooiste dronefoto’s van 2017

15.000 iPhones in één nacht

Een risicovolle onderneming waar de politie zich inmiddels goed tegen kan wapenen. Door de lucht is de grensbewaking nog zeker niet optimaal en daar wordt nu dus gretig gebruik van gemaakt. Een aantal smokkelaars heeft namelijk voor tachtig miljoen dollar aan iPhones de grens over gesmokkeld met behulp van op afstand bestuurbare vliegtuigjes. Op het hoogtepunt vlogen er in één nacht vijftienduizend toestellen van Hong Kong naar China.

Dit deden ze niet door een stapeltje toestellen vast te plakken en naar de overkant te vliegen. Dit kostte namelijk behoorlijk wat tijd en het moest effectiever. In plaats daarvan lieten ze de drone naar de Chinese kant vliegen. Daar werd een kabel aan de drone bevestigd en teruggestuurd. Vervolgens werd de drone omhoog gestuurd met pakketjes iPhone’s zodat deze via de kabel naar de andere kant gleden. In onderstaande afbeelding van TechCrunch zie je hoe dat er schematisch uitziet.

Nog niet perfect

Op deze manier konden de smokkelaars niet alleen sneller, maar ook meer iPhones de grens over krijgen. Helemaal perfect was de methode in ieder geval niet, want de politie heeft de daders al in de kraag gegrepen. Daar konden zelfs de zwart gespoten drones die de smokkelaars gebruikten geen verandering in brengen.

Reageer op artikel:
80 miljoen dollar aan iPhones op bijzondere wijze de grens over gesmokkeld
Sluiten