Marlon Labrie
Marlon Labrie Hebbedingen 7 okt 2018

Wie is er beter? De iPhone Xs of de Samsung Galaxy Note 9

Het blijft een gevecht tussen de Apple en de Samsung fanboys. Welke smartphone is er nu beter? De nieuwe iPhone Xs of de Samsung Galaxy Note 9? Het blijft een eeuwige strijd tussen de twee machtige merken. De non-profit organisatie Customer Reports deed onderzoek naar beide telefoons en kwam tot een verrassende conclusie.

iPhone VS Note 9

Zijn de nieuwe iPhones de beste telefoons die je kunt kopen op dit moment? Of is het toch de nieuwe Samsung Note 9 beter op de fronten van camera performance, snelheid, batterijduur en duurzaamheid? Het blijven tricky vragen aangezien beide smartphones gewoon ontzettend goed zijn. Zelfs Customer Reports had er moeite mee, maar is uiteindelijk tot een antwoord gekomen. Wij hebben de uitslag

Beide toestellen vormen de absolute koningsklasse onder de smartphones. Ondanks dat de nieuwe iPhone Xs en Xs Max erg sterk zijn, kwam Consumer Reports tot de conclusie dat de Note 9 net een klein beetje beter is. De Note 9 wint het net van de nieuwe iPhones, maar die zitten wel op de hielen van de Note 9.

Duurzaamheid

Ondanks dat de nieuwe Apple smartphone volgens CR sterk verbeterd is ten opzichte van de iPhone X kan deze niet tippen aan de sterke Note 9 in een “val test”. In die test kwam de Samsung Note 9 het beste uit de test. Ondanks dat één iPhone toestel wel honderd crashes overleefde, blijkt de Note 9 sterker te zijn dan zijn rivaal. Wij adviseren wel om voor beide telefoons een goed hoesje te kopen, zou zonde zijn als die kapot zou vallen.

Batterij en snelheid

De batterij capaciteit van beide toestellen liggen erg dicht bij elkaar. Toch gaat de Note 9 net wat langer mee, volgens de specs net een klein uurtje meer. De snelheid van beide telefoons ligt ongeveer gelijk, maar bij het runnen van zware apps zoals Pokemon Go en Fortnite is de iPhone Xs sneller dan de Note 9

Camera performance

Volgens Customer Reports waren de verschillende anonieme testers meer tevreden over de camera van de iPhone dan de Note 9. De testers vonden de helderheid en resolutie van de iPhone Xs beter. Daarnaast vinden de mensen van Customer Reports de portretmodes van de iPhone duidelijker beter dan die van de Note 9.

Samsung VS Apple

De anonieme testers van Customer Reports zijn beiden zeer tevreden over de high-end smartphones, maar als het testpanel moet kiezen, gaan ze voor de Note 9. Ze zeggen er wel bij dat het echt heel weinig scheelt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Phonearena.com

Reageer op artikel:
Wie is er beter? De iPhone Xs of de Samsung Galaxy Note 9
Sluiten