Jelle van Es
Jelle van Es Stuff 13 mrt 2019

Tip: zo laad je je iPhone een stuk sneller op

Het leven met een smartphone maakt alles een stuk makkelijker. Je weet niet altijd waar je naar toe moet lopen wanneer je een afspraak hebt, je hoeft niet verbaast te zijn wanneer je trein vertraging heeft en de weersvoorspelling krijg je op basis van je locatie. Toch is er altijd één probleem: bij veel gebruik gaat je batterij op een gegeven moment leeg. Het is zodoende bijna een must om een externe batterij bij je te dragen. Maak je gebruik van een iPhone en heb je een half uurtje de tijd om hem op te laden? Dan hebben wij een tip om het maximale uit je ‘oplaadtijd’ te halen.

Zo laad je sneller je iPhone op

Kort door de bocht zijn er twee manieren om een moderne iPhone op te laden. Je maakt gebruik van een kabeltje of je laad hem draadloos op, doordat je bijvoorbeeld gebruik maakt van een mat waar de iPhone op ligt. Het opladen met een kabel gaat sowieso al sneller en daarbij zul je waarschijnlijk gebruik maken van het standaard kabeltje dat bij je iPhone is meegeleverd. Deze dit zijn ding, maar het kan sneller. Zeker wanneer je een iPhone 8 of hoger hebt.

iPhone

In dat geval kun je in de Apple Store een USB-C naar Lightning-kabel aanschaffen. Daarbij is het dan ook handig om gelijk even een wallmount te halen die USB-C ondersteunt en vervolgens kun je de kabel daarin gebruiken. Het grote voordeel is dat het opladen nu een stuk sneller gaat.

Binnen een half uur klaar om te gaan

Je iPhone is via deze nieuwe kabel in een half uur voor meer dan vijftig procent opgeladen en is op die manier weer helemaal klaar om een paar uur mee te gaan. De kabel, van één meter, kost 25 euro en is onder andere bij de Apple Store te koop. Wil je meer lezen over de smartphone van Apple? Kijk dan hier.

Reageer op artikel:
Tip: zo laad je je iPhone een stuk sneller op
Sluiten